Пт, 2024-03-29, 10:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:12
До меморіалу в Хіросімі лідери G7 вперше разом покладуть квіти - ЗМІ
Інші останні Новини світу

Лідери країн «Групи семи» під час травневого саміту в японському місті Хіросіма вперше разом відвідають парк миру і покладуть квіти до меморіалу жертвам атомного бомбардування 1945 року. Про це повідомляє Kyodo з посиланням на джерела в МЗС Японії, котра головує цього року в G7.

Очікується, що церемонія відбудеться в перший день саміту: після того, як прем’єр-міністр Фуміо Кішіда привітає лідерів G7 у парку, вони відвідають розташований тут Меморіальний музей, напишуть послання про мир і покладуть квіти до кенотафа жертв атомного бомбардування.

За інформацією видання, у зовнішньополітичному відомстві Японії зазначили, що Токіо приділяє підвищену увагу питанням ядерної безпеки, зокрема, через постійні погрози росії застосувати ядерну зброю проти України.

Японські дипломати також зауважили, що це буде перший випадок, коли лідери G7 разом відвідають музей і покладуть квіти.

У 2016 році Барак Обама, який брав участь у саміті G7 у Японії, став першим чинним президентом США, котрий відвідав Хіросіму.

Прем’єр-міністр Кішіда, для якого Хіросіма є виборчим округом, має намір представити на травневому саміті G7 своє бачення світу, вільного від ядерної зброї.

Уряд Японії розглядає можливість підписання на травневому саміті країн "Групи семи" окремого підсумкового документа щодо ядерного роззброєння та нерозповсюдження.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 416 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]