Чт, 2024-03-28, 16:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:23
До Партнерства розширених можливостей НАТО Україна готова приєднатися
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Україна готова приєднатися до Партнерства розширених можливостей НАТО

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Вадим Пристайко заявляє, що Україна підготувала всю необхідну військову базу для того, щоб приєднатися до Партнерства розширених можливостей НАТО.

"З військової точки зору Україна готова приєднатися до Програми розширених можливостей, яка збільшить взаємосумісність українських військових з підрозділами країн-членів НАТО. Залишається певне "домашнє завдання" на цьому напрямі, але робота добре спланована і її розуміють представники сектору безпеки та оборони України, як і їхні партнери в НАТО. З політичної точки зору ми також спостерігаємо формування консенсусу щодо запрошення України до цього формату найближчих партнерів альянсу", - наводить слова Пристайка прес-служба віце-прем'єра за результатами відеоконференції з послами країн-членів альянсу та Представництвом НАТО в Україні.

Пристайко наголосив, що очікує запрошення для України вже під час наступного засідання Північноатлантичної ради на рівні міністрів оборони.

Він також зауважив, що Україна продовжує постійний рух у напрямі досягнення повноправного членства в ЄС і НАТО, як це визначено Конституцією України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 670 | Додав: adminA | Теги: unitate protejata HANDROMail, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]