Пт, 2024-03-29, 11:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:56
До звільнення Сущенка спробують залучити Францію
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

  Франція повинна негайно втрутитися в ситуацію і проявити свою позицію з приводу неправомірно затриманого у Москві журналіста "Укрінформу" Романа Сущенка. Про це розповів адвокат журналіста Марк Фейгін, передає "Укрінформ".

"Ми плануємо активізувати роботу по справі Сущенка у Франції. Адже Роман Володимирович акредитований там при усіх відомствах. Тому Франція повинна негайно втрутитися в ситуацію і проявити свою позицію з цього приводу", - вважає Фейгін.

При цьому він нагадав, що у Франції розпочалися праймеріз (23 квітня 2017 року в країні відбудуться президентські вибори).

"Ми маємо намір домагатися підтримки в Адміністрації нинішнього президента, загалом - від офіційних кіл країни", - резюмував адвокат.

Фейгін також додав, що в недалекому майбутньому у Францію поїде делегація з великою програмою по "справі Сущенка".

"Поки не можу сказати, коли саме і в якому складі, але в недалекому майбутньому у Францію поїде делегація з українською участю. І я в ній теж буду. Дружина Романа Сущенка дала згоду на участь у підсумковій прес-конференції", - сказав Фейгін.

Він пояснив, що дружина журналіста не звикла до такої уваги до їх сім'ї, для неї подібна ситуація в новинку - і тим важливіше її участь в зустрічі з журналістами. Під час перебування делегації у Франції буде багато спілкування, переговорів, інформування французької сторони про "справу Сущенка", про те, що акредитований при французькому МЗС журналіст має бути звільнений. "В майбутньому ми робимо наголос на переговори в "нормандському форматі". Тут дуже важливо, що президент України на Берлінському саміті вже порушував питання про українських політв'язнів, у тому числі про останнього з них - Романа Сущенка", - резюмував адвокат.

Фейгін обговорив з Сущенком найближчі плани захисту

Марк Фейгін, відвідавши в Лефортово свого підопічного,т обговорив з ним майбутні плани захисту.

"Обговорили з Романом наші подальші дії. Нагадаю, що наприкінці листопада закінчується термін його утримання під вартою. Збираємо документи і аргументи для зміни запобіжного заходу на "домашній арешт", розглядаємо можливість того, щоб Сущенка випустили під заставу. З цих питань багато контактуємо з консулом України в Москві", - повідомив Фейгін.

Він уточнив, що не покладає великих надій на реальну зміну запобіжного заходу. Але ця процедура, максимально точно і повно аргументована з боку захисту, дуже важлива для ймовірних майбутніх процесів у європейських судах. Місцем для можливого змісту під "домашнім арештом", як і минулого разу, буде заявлена квартира близького родича, двоюрідного брата.

Також, за словами адвоката, триває робота по збору доказів невинуватості Романа Сущенка, але через секретність справи Фейгін не може поки коментувати її.

Нагадаємо, власного кореспондента "Укрінформу" Романа Сущенка затримали 30 вересня у Москві і звинуватили у "шпигунстві".

27 жовтня Московський суд відхилив апеляцію на арешт Сущенка та залишив його за ґратами.

31 жовтня адвокат журналіста Марк Фейгін прилетів до України, щоб вирішити питання можливого обміну Сущенка.

4 листопада Марк Фейгін ініціював одиночний пікет біля будівлі ФСБ на Луб'янці.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 761 | Додав: adminA | Теги: Франція, звільнення Сущенка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]