Пт, 2024-03-29, 09:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:40
Донецьку ОДА замість Тарути очолить генерал армії Кіхтенко
Інші останні Новини з регіонів України

Президент України Петро Порошенко повідомив про звільнення Сергія Тарути з посади голови Донецької облдержадміністрації і призначення на цю посаду Олександра Кіхтенка.

"Президент щойно подякував за роботу Сергію Таруті і представив нового голову ОДА - Олександра Кіхтенка", - розповів в п'ятницю 10 жовтня прес-секретар президента Святослав Цеголко, передає "Інтерфакс-Україна".

Він також зазначив, що про це Порошенко заявив, перебуваючи в Краматорську (Донецька обл.).

Укази про звільнення Сергія Тарути з посади голови Донецької ОДА і призначення на цю посаду Олександра Кіхтенка оприлюднені на сайті президента Петра Порошенка.

"Звільнити Таруту Сергія Олексійовича з посади голови Донецької обласної державної адміністрації", - йдеться в тексті указу №777-2014, оприлюдненому в п'ятницю 10 жовтня.

"Призначити Кіхтенка Олександра Тимофійовича головою Донецької обласної державної адміністрації", - наголошується в указі №778-2014, який був опублікований відразу за попереднім.

"Ми думаємо, що регулярна критика (з боку Тарути на адресу Порошенка - ред.) відіграла свою роль. Особливо критика 12 пунктів мирного плану президента. Можливо, привітання Путіну теж якось вплинуло. Кремль був лютий, як нам повідомили", - розповіли раніше в ДонОДА, передає "РБК-Україна".

Зокрема, на думку Тарути, досягнуті домовленості про перемир'я на Донбасі мають безліч вад і не змінюють ситуацію на краще. У зв'язку з цим він запропонував власні рекомендації та зміни до кожного з пунктів договору, а також запропонував шість своїх.

Раніше низка ЗМІ опублікувала інформацію про те, що президент України звільнив голову Донецької ОДА Таруту.

Нагадаємо, Кіхтенко йде першим номером у партії "Сила і честь", лідер якої Ігор Смешко напередодні був призначений радником президента, головою новоствореного Комітету з питань розвідки при президенті України.

Кіхтенко в 2001 році став першим заступником командувача Внутрішніх військ України, начальником штабу Внутрішніх військ. З лютого 2005 року - командувач Внутрішніх військ України, генерал-полковник (березень 2006 року). Військове звання генералу армії Кіхтенку було присвоєно указом президента Віктора Ющенка від 23 серпня 2008 року. 6 квітня 2010 року указом президента Віктора Януковича Кіхтенко був звільнений з посади начальника Головного управління - командувача ВВ МВС (підстави його звільнення не були вказані).

8 жовтня про наміри змінити губернатора Донецької області заявив радник президента України Юрій Луценко.

Нагадаємо, 2 березня Тарута був призначений головою Донецької ОДА замість Андрія Шишацького указом в.о. президента Олександра Турчинова.

Зазначимо також, що Тарута балотується кандидатом в депутати Верховної Ради як самовисуванець.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 953 | Додав: adminA | Теги: очолить генерал армії Кіхтенко, Тарути, Донецьку ОДА | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]