Пт, 2024-03-29, 02:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:24
Досвідом реінтеграції окупованих територій Хорватія готова поділитися з Україною
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Республіка Хорватія в рамках активізації відносин з Україною готова поділитися з Україною досвідом гармонізації законодавства зі стандартами Європейського Союзу, а також реінтеграції окупованих територій. Про це сказав прем`єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович у ході зустрічі з прем`єр-міністром України Володимиром Гройсманом, передає УНІАН.

Пленкович, обраний прем`єр-міністром Хорватії в жовтні 2016 року, перебуває в Києві з першим офіційним візитом у ранзі глави уряду.

"Ми готові допомогти нашим друзям - уряду України з синхронізацією і гармонізацією законодавства, яка зробить вас готовими до подальших відносин з ЄС. Така експертиза - це наше ноу-хау, - сказав Пленкович. Ще один аспект, який вам дуже важливий, це допомогти в частині реінтеграції окупованих територій. Досвід, який був використаний Хорватією, був набутий у рамках роботи місії ООН. І зараз він може бути цікавим українському уряду. Наша країна готова давати поради".

Раніше прем`єр-міністр України Володимир Гройсман назвав доцільним проведення в 2017 році засідання міжурядової комісії з торговельно-економічних відносин між Україною і Хорватією, яка покликана розширити співпрацю двох країн і активізувати потенціал взаємної торгівлі.

За даними Держстату, зовнішньоторговельний оборот між Україною і Хорватією за підсумками 8 місяців поточного року збільшився на 50% порівняно з аналогічним періодом 2015 року. Позитивне сальдо становить 13 млн дол. Експорт українських товарів до Хорватії становить 28 млн дол., імпорт - 14,5 млн дол.
   

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 882 | Додав: adminA | Теги: україна, Хорватія, реінтеграція окупованих територій | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]