Чт, 2024-04-25, 18:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:03
Дубілет запустив платформу для покупки/продажу паїв - ринок землі
Інші останні Економічні новини

Колишній міністр Кабміну та співзасновник Monobank Дмитро Дубілет створив платформу «Доброзем», призначену для торгівлі сільськогосподарськими землями після відкриття ринку в Україні.

«Ідея проста: власники паїв зможуть виставити на нашому сайті оголошення і почати отримувати пропозиції від потенційних покупців. Покупці, в свою чергу, за допомогою зручної системи фільтрів зможуть знаходити цікаву землю і робити по ній пропозиції. Я щиро вірю, що наша платформа зробить ринок більш прозорим, зрозумілим і чесним, і від цього виграють всі»

Дубілет зазначив, що реалізувати такий проект було нелегко. Адже процес торгівлі землею в Україні прив’язаний до нотаріусів, банків, оцінщиків, орендарів із пріоритетом викупу, тощо. Тому на «Доброземі» працюватиме служба підтримки  продавців на усіх етапах угоди.

Окрім того, платформу https://dobrozem.com.ua/ інтегрували із різними системами, наприклад системою супутникових знімків – це дозволить подивитись історію землі та що на ній вирощували.

Також Дубілет обіцяє розвивати мережу представників Доброзему у регіонах.

Зараз на платформі можна виставити інформацію про свій пай, дізнатись у служби підтримки, чи усе добре з документами та оцінити приблизну вартість землі. Сайт запрацює на повну у липні – із відкриттям ринку землі.

Нагадаємо, 31 березня 2020 року Верховна Рада ухвалила законопроект  про відкриття ринку землі та скасування мораторію на продаж сільськогосподарських паїв.

Документ набуває чинності з 1 липня 2021 року.

Згідно із законом, перші два роки землю зможуть купувати виключно фізичні особи-громадяни України і не більше 100 гектарів в одні руки; після цього – наступні два роки землю зможуть купувати, як і передбачається базовою моделлю, українські юридичні особи не більше 10 тисяч гектарів в одні руки. Водночас, землі сільськогосподарського значення державної та комунальної власності продаватися не будуть.

Після 1 липня з відкриттям ринку землі середня ціна одного гектара сільгосп-угідь буде коливатися на рівні близько 50 тисяч гривень.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 590 | Додав: adminA | Теги: ринок землі, платформа покупки/продажу паїв, дубілет | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]