Пт, 2024-03-29, 10:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:39
Дуда вручив Зеленському найвищу держнагороду - зустріч лідерів України і Польщі. ВІДЕО
Інші останні Новини Європейського Союзу

У Президентському палаці у Варшаві розпочалася офіційна зустріч президентів Польщі та України Анджея Дуди та Володимира Зеленського.

Президент України Володимир Зеленський прибув до Президентського палацу у Варшаві. Українського лідера офіційно привітав президент Польщі Анджей Дуда, після чого пролунали гімни обох країн.

Про це пишуть tvn24 і polsatnews. Надалі запланована розмова глав держав віч-на-віч, після чого відбудеться зустріч обох лідерів у супроводі делегації і спільна прес-конференція.

Лідерів держав супроводжують їхні дружини - Олена Зеленська і Агата Корнгаузер-Дуда. Вонив цей час зустрінуться з українськими медиками, які проходять навчання в Польщі.

Зеленський розмовлятиме не лише з Дудою. Також запланована зустріч із прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким та маршалками Сейму та Сенату за участі делегацій обох країн.

Тим часом у канцелярії президента Польщі повідомили, що Анджей Дуда вручив президенту України Володимиру Зеленському орден Білого Орла - найвищу та одну з найстаріших держнагород Польщі.

"Президент Зеленський за заслуги у поглибленні відносин між Польщею та Україною, безпекову діяльність, стійкість у захисті прав людини нагороджений орденом Білого Орла", - йдеться в повідомленні.

Дуда вручив Зеленському орден Білого Орла

"Президент Зеленський обрав Польщу як першу країну повноцінного офіційного візиту, усі елементи протоколу якого будуть збережені",- повідомив журналістам керівник Управління міжнародної політики Канцелярії президента Польщі Марцін Пшидач.

Також Зеленський відвідає могилу Невідомого солдата. Пізніше він візьме участь у економічному форумі. "Були запрошені підприємці з Польщі та України. Ми також хочемо поговорити про майбутнє економічне співробітництво", - сказав Пшидач.

"Президенти разом із дружинами зустрінуться з групою людей, які займаються допомогою біженцям", - повідомив радник Дуди і зазначив, що таким чином вони хочуть подякувати полякам.

Зокрема, увечері на Замковій площі у Варшаві запланувала зустріч "президентів Республіки Польща та України з поляками та українцями, які проживають у Польщі".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 316 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]