Чт, 2024-03-28, 22:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:27
Два "майдани" під Верховною Радою Криму: прихильників неподільної України і сепаратистів. ВИДЕО
Інші останні Новини з регіонів України
Верховна Рада Криму оголосила проведення сесії 26 лютого. У відповідь біля будівлі кримського парламенту зібралися кримські татари, щоб завадити проведенню сесії, де за їх побоюваннями будуть ухвалені сепаратиські рішення. Їх підтримали й громадяни інших національностей, що протестують проти відділення Крима від України.

11:40. У Криму під місцевою Верховною радою зібрався мітинг кримських татар, які заявляють, що не допустять від'єднання автономії від України.

Про це розповіла в ефірі "Громадського телебачення" журналістка Ельвіна Сеітбуллаєва.

За її словами, біля кримської Верховної ради зібралось два мітинги: з одного боку кримські татари та учасники місцевого Євромайдану, з іншого – прихильники ідеї приєднання Криму до Росії.

З обох боків стоїть по кілька тисяч людей, яких розділяє кордон міліції. Міліція не втручається і охороняє будівлю парламенту. Міліціонери неозброєні і заявляють, що не мають на меті протидіяти протестувальникам.

На своєму виступі на мітингу глава Меджлісу Рефат Чубаров заявив, що запланована на середу сесія ВР Криму може дестабілізувати ситуацію в регіоні.

"Ми їх попередили, щоб вони не призначали сесію. Давайте оде за одним вирішувати питання. Не підривайте ситуацію в Криму. Бо було зрозуміло, що сесію призначають, щоб зробити дії, для відриву Криму від України", - заявив лідер кримських татар.

"Ми попередили, що кримські татари не дозволять цього. Татари не дозволять вирішувати без них долю цієї землі", - заявив Чубаров.

За його словами, головним дестабілізуючим фактором в Криму залишається глава парламенту Константінов.

"Константінов та депутати мають виступити зараз із запевненням, що ні тепер, ні потім не буде сесій, на яких буде порушуватись питання про статус Криму", - закликав Чубаров.

На мітингу татарии массово скандують "Україна!", "Слава Україні! – Героям слава!"

На центральній площі Севастополя в ході "мітингу народної волі" в неділю 23 лютого, зібрав 20 тисяч осіб, було прийнято постанову обрати міським головою громадянина Росії, власника групи "Таврида Електрик" Олексія Чалого.

Мітинг в Керчі біля будівлі мерії в той же день завершився бійкою: мер, начальник місцевого Управління внутрішніх справ і кілька інших громадян намагалися захистити український прапор, однак перевищують їх чисельністю мітингувальники зірвали його і на одному з флагштоків водрузили прапори Росії і Криму.

Раніше до Криму приїхала делегація депутатів російської Держдуми на чолі з головою профільного комітету Держдуми у справах СНД Леонідом Слуцьким. За повідомленнями місцевих журналістів, першими заявами делегатів стали такі: Росія починає видавати паспорти за спрощеною схемою, а якщо Крим попросить про приєднання, це прохання буде розглянуто в найкоротші терміни.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 999 | Додав: adminA | Теги: криму, В Р, майдани.ВІДЕО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]