Сб, 2024-07-27, 16:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:01
Експериментальні далекобійні снаряди надасть Україні Німеччина
Інші останні Новини світу науки і технологій

Протягом 2024 року німецький оборонний концерн Rheinmetall має намір доставити Україні "сотні тисяч" артилерійських боєприпасів. Поставки  включатимуть прототипи снарядів, які можуть досягати цілей на відстані до 100 кілометрів. Про це повідомив голова правління компанії Армін Паппергер у п'ятницю, 3 травня.

Паппергер підкреслив, що артилерія відіграє ключову роль у зміні ходу бойових дій, і в цьому році Rheinmetall планує забезпечити українську армію значною кількістю артилерійських снарядів.

Він наголосив, що компанія фокусується на виробництві артилерійських боєприпасів, оскільки вони можуть змінити стратегію ведення війни. Він також зазначив, що західні країни не були готові до традиційного військового конфлікту, що виявилося у зменшенні виробничих потужностей артилерійських боєприпасів у Європі та США протягом останніх років.

До повномасштабного вторгнення Rheinmetall виробляв приблизно 70 тисяч снарядів на рік, але в 2024 році компанія очікує збільшити цю кількість до 700 тисяч, а в середньостроковій перспективі — до 1,1 мільйона снарядів.

Щодо сучасних 155-мм артилерійських боєприпасів, які Україна вже має або мала у своєму арсеналі, то вони були поставлені завдяки допомозі Німеччини, але не від компанії Rheinmetall. Серед них були снаряди Vulcano різних модифікацій, включаючи Vulcano 155 BER з дальністю польоту близько 50 км та Vulcano 155 GPS/SAL з дальністю польоту близько 70 км, загалом було поставлено 255 таких снарядів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 298 | Додав: admin | Теги: україна, далекобійні, снаряд, Німеччина | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]