Пт, 2024-04-26, 14:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:21
Експертку з питань України і РФ Байден пропонує призначити помічником глави Пентагону
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президент США Джо Байден запропонував призначити Селесту Валландер помічницею міністра оборони з питань міжнародної безпеки. Раніше вона була помічником президента Барака Обами та курирувала російський напрямок у Раді безпеки США

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Білого дому США.

Зазначається, що Байден оголосив про свій намір призначити на ключові посади в США трьох осіб. Серед них і Селеста Валландер.

Селеста Валландер зараз є головою російсько-американського фонду. Раніше вона обіймала посади спеціального помічника президента і старшого директора по Росії, Центральної Азії в Раді національної безпеки в 2013-2017 роках. У 2009 по липень 2012 обіймала посаду заступника помічника міністра оборони по Росії, Україні, Євразії. Також була професором американського університету, викладала в Джорджтаунському університеті.

"Вона є автором понад 80 публікацій з питань європейської та євразійської безпеки, присвячених зовнішній і оборонній стратегії Росії", - уточнили в Білому домі.

Призначення Валландер потребуватиме затвердження Сенатом.  

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Сполучені Штати Америки готують нові санкції проти Росії за отруєння і арешт опозиціонера Олексія Навального.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 594 | Додав: adminA | Теги: Байден, експертка з питань України і РФ, помічник глави Пентагону | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]