Чт, 2024-03-28, 14:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:38
Емоції вщухнуть, і Яценюк працюватиме далі, - сподівається Порошенко
Інші останні Політичні новини

Розпад коаліції у Верховній Раді не є правовою підставою для відставки уряду.

Про це заявив президент Петро Порошенко у своєму листі до голови Верховної Ради Олександра Турчинова.

Він нагадав, що пунктом 12 частини 1 статті 85 Конституції вирішення питання про відставку прем'єра віднесено до повноважень парламенту.

А стаття 15 закону "Про Кабінет Міністрів України" говорить про те, що Верховна Рада питання про відставку прем'єра розглядає не пізніше, ніж на десятий день після надходження відповідної заяви.

"Але з огляду на широкий суспільний резонанс, який викликала заява прем'єра Арсенія Яценюка про відставку, виголошена 24 липня 2014 року, прошу Вас винести це питання на розгляд Верховної Ради невідкладно", - йдеться у листі.

"Наполягаю, аби вже 25 липня 2014 року Верховна Рада шляхом голосування визначилася з вотумом довіри Кабінету Міністрів", - додав президент.

"Розпад коаліції у Верховній Раді не є правовою підставою для відставки уряду", - зазначив він.

"Як президент я позитивно оцінюю антикризові зусилля нинішнього Кабінету Міністрів. Розумію, що працює він в надзвичайно складних умовах, з якими не стикався ще жоден інший уряд. Розраховую на те, що гарячі емоції вщухнуть, а гору візьмуть холодний розум та відчуття відповідальності, внаслідок чого увесь Кабінет Міністрів продовжить свою роботу", - додав Порошенко.

"Сьогодні я публічно заявив, що вихід народних депутатів з коаліції не має паралізувати роботу парламенту. Верховна Рада зобов’язана й надалі вирішувати питання державної ваги", - підкреслив президент.

"Наголошую на необхідності так само невідкладно вже 25 липня повернутися до питань про зміни до державного бюджету та Податкового кодексу. Ці зміни потрібні нам як для захисту територіальної цілісності й фінансування армії, так і для відновлення звільнених від терористів територій та надання допомоги мирним мешканцям потерпілих міст, сіл та селищ", - зазначив він.

"Закликаю Уряд і всіх народних депутатів до спільної відповідальної роботи в парламенті", - сказано в листі до Турчинова.

Як відомо, 24 липня уряд під головуванням прем'єра Арсенія Яценюка подав у відставку через розпад коаліції.

Перед тим фракції "Удар" і "Свобода" оголосили про вихід із коаліції.

За словами глави МВС Арсена Авакова, тимчасовим виконувачем обов'язків прем'єр-міністра України буде Володимир Гройсман.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 918 | Додав: adminA | Теги: Яценюк працюватиме далі, Порошенко, емоції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]