Сб, 2024-04-20, 10:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:28
Ештон замовить слівце за Україну в МВФ. Але не розслаблятися
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президент Європейської комісії Кетрін Ештон має намір в четвер, 13 лютого, у Вашингтоні обговорити з виконавчим директором Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард ситуацію в Україні.

Про це вона повідомила у вівторок 11 лютого в Брюсселі в рамках засідання комітету з питань закордонних справ Європейського парламенту, передає "Інтерфакс-Україна".

Розповідаючи депутатам Європарламенту про надання фінансової допомоги Україні за умови проведення реформ, Ештон сказала: "У четвер я буду у Вашингтоні. У мене буде зустріч з Крістін Лагард, і одним з предметів обговорення буде Україна".

Також Ештон заявляє, що Захід має всі можливості, щоб допомогти Україні в подоланні економічних викликів.

"Я можу вам сказати, що під час всіх обговорень, які у мене були з фінансовими інституціями, комісією (Європейською комісією), державами-членами було абсолютно зрозуміло, що у нас є можливості допомогти впоратися з викликами, перед якими Україна буде стояти в найближчі тижні і місяці. Але цього не буде без реформ, які поведуть країну вперед", - заявила Ештон у Брюсселі в рамках засідання комітету з питань закордонних справ Європейського парламенту.

При цьому верховний представник уточнила, що одним з аспектів такої реформи є реорганізація промисловості з метою досягнення конкурентної здатності, "маємо ми справу з короткостроковими проблемами чи довгостроковими".

Вона також повідомила, що раніше, в ході листопадової зустрічі з президентом України Віктором Януковичем, "провела три години, обговорюючи кожен аспект економічних проблем країни в короткостроковій і довгостроковій перспективі".

Раніше повідомлялося, що з висновків Ради ЄС щодо України, ухвалених 10 лютого в Брюсселі в рамках засідання Ради ЄС, випливає, що фінансова допомога Україні з боку ЄС та міжнародних фінансових інституцій (МФІ) буде надана у разі проведення реформ новим урядом.

У цьому зв'язку Рада ЄС закликала Верховного представника ЄС Кетрін Ештон та Європейську комісію продовжити зусилля в цьому напрямку.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 866 | Додав: adminA | Теги: не розслаблятися, МВФ, Ештон, Україну | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]