Ср, 2024-04-24, 16:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:06
Єврокомісар - війна росії проти України отверезила дискусії про розширення ЄС
Інші останні Новини Європейського Союзу

Єврокомісар з питань розширення ЄС Олівер Варгеї заявив, що війна росії проти України отверезила дебати навколо процесу розширення Євросоюзу і виявила необхідність прискорити процедури, фактично зупинені попередньою комісією. Про це він сказав в ексклюзивному інтерв'ю Euractiv.

«Можливо, це єдиний позитивний вплив війни росії проти України, тому що вона отверезила дискусію про розширення», - сказав Варгеї.

«Ми, європейці, тепер не тільки усвідомлюємо, але й готові працювати над цим, оскільки Європа не матиме безпеки, стабільності та процвітання без повної інтеграції Західних Балкан», - додав він.

Останніми роками процес розширення ЄС загальмував і деякі країни-члени закликали до реформування Євросоюзу перед тим, як приймати нових членів.

«Не забувайте, ми почали працювати після Європейської комісії, яка сказала «ні розширенню». Шкоди було завдано», - сказав Варгеї.

Він додав, що до другої половини свого мандату комісія Юнкера «зрозуміла, що це була стратегічна помилка».

«Те, чого я зараз очікую, і що буде величезною відповідальністю для Європейської комісії, це те, що зараз є чітка політична воля, яка не завжди була очевидною», - сказав єврокомісар.

Раніше країни Євросоюзу погодили надзвичайний план зі скорочення споживання газу на випадок припинення постачання з рф.

Газова війна рф проти Європи є продовженням війни проти України. Європейський Союз має завдати удару у відповідь.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 380 | Додав: adminA | Теги: розширення ЄС, РФ, війна, україна, єврокомісар | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]