Чт, 2024-03-28, 20:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:27
Єврокомісія: Критичної точки досягає руйнація енергетичної інфраструктури України
Інші останні Економічні новини

енергетична інфраструктура Напередодні зими в Україні люди залишаються без опалення та світла, бо руйнування енергетичної інфраструктури досягають критичної точки. Про це сказано у заяві на офіційному сайті Єврокомісії у четвер, 17 листопада.

Єврокомісія координує нову доставку понад 1800 тонн екстреної допомоги Україні поточного місяця, яка включає енергопостачання, предмети для укриття, захисний одяг, протипожежне обладнання, вантажівки та автобуси. Загальний обсяг матеріальної допомоги становить 74 тис. тонн на суму понад 450 млн євро після вторгнення Росії. Остання підтримка надійшла з Бельгії, Фінляндії, Німеччини, Словаччини, Люксембургу та Швеції.

"Руйнація енергетичної інфраструктури України досягає критичної точки. Напередодні зими людям відключають світло та опалення. Ключовим пріоритетом нашої гуманітарної діяльності сьогодні є збільшення масштабів допомоги з підготовки до зими. ЄС цілодобово працює, щоб допомогти зберегти електроенергію в Україні. Через Механізм цивільного захисту ЄС ми постачаємо в Україну генератори та життєво важливе енергетичне обладнання", – сказано в заяві.

Комісар з кризового менеджменту Янез Ленарчіч наголосив що така допомога Україні є найкращою демонстрацією солідарності ЄС у дії.

15 листопада Росія здійснила масовий запуск ракет Х-101 з Ту-95 з району Волгоград-Астрахань. Загалом було випущено понад 90 ракет і більше ніж 10 дронів. Більшість Збройні сили України збили.

17 листопада Росія випустила 18 ракет типу Х-101/Х-555 по Україні.

17 листопада НЕК "Укренерго" повідомила, що енергосистема України зазнала безпрецедентних руйнувань через російські обстріли.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 318 | Додав: admin | Теги: україна, інфраструктура, енергетична, РУЙНАЦІЯ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]