Пт, 2024-04-26, 17:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:19
Європа не бажає війни з росією - Борель
Інші останні Новини Європейського Союзу

Європейські країни продовжать підтримку України. Європа не хоче вступати у війну з росією, але відповідає на загрозу санкціями та підтримкою України. Про це заявив найвищий представник ЄС Жозеп Боррель.

Перед фактом вторгнення (росії – ред.) в Україну ми перейшли від дебатів до конкретних дій та продемонстрували: коли нас провокують, Європа може відповісти. Оскільки ми не хочемо вступати у війну з росією, економічні санкції та підтримка для України є основою нашої відповіді. Наші санкції починають виявляти свій ефект, і це матиме ще більший прояв упродовж наступних місяців, — зазначив Боррель.

При цьому він наголосив, що всупереч досить наївним переконанням, які існували в ЄС ще кілька років тому, економічна взаємозалежність не дає автоматичної гарантії мирних міжнародних відносин. Тому в цих умовах Європа має стати реальною глобальною силою.

Боррель висловив думку, що обмежувальні заходи вже впливають, а їхня ефективність у найближчі кілька місяців лише зросте.

Наразі ЄС продовжує надавати Україні суттєву політичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу. Крім того, ЄС застосував проти росії шість пакетів індивідуальних та секторальних санкцій, які суттєво знижують здатність кремлівського режиму до продовження агресивної війни проти України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 369 | Додав: adminA | Теги: війна, РФ, Європа, Борель | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]