Сб, 2024-04-20, 09:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:24
Європарламент готовий до скасування візового режиму для українців - Шульц
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Європарламент готовий до скасування візового режиму для українців для того, аби підтримати реформи та подальший економічний розвиток України.

Про це у відеозверненні до членів Європейської бізнес-асоціації заявив голова ЄП Мартін Шульц, повідомляє "Європейська правда".

"Попри кризу Євросоюзу, ЄС не забуває про Україну і про конфлікт на сході України", – зазначив Шульц.

"Хочу наголосити, не тільки Україна потребує ЄС, але і ЄС потребує України. Саме тому ми продовжимо підтримку України, наша мета залишається незмінною – економічно розвинена і вільна Україна", – додав голова Європарламенту.

За словами Шульца, саме у цьому контексті, Європарламент готовий підтримати скасування візового режиму для України.

"Ми певні, що це (скасування візового режиму) призведе до збільшення іноземних інвестицій в Україну та до економічного зростання, якого так потребує Україна", – наголосив він.

Проте голова Європарламенту зазначив, що "частину роботи має зробити Україна".

"Ми бачимо, що всередині України досі є суперечності. Саме тому ви маєте продовжити антикорупційну та судову реформи та реалізацію мінських домовленостей", – резюмував президент Європарламенту.

Як повідомлялося, лідери майже всіх українських парламентських фракцій підписали проект звернення до Європарламенту і Ради ЄС з питання надання Україні безвізового режиму без відстрочки.

10 листопада єврокомісар з питань розширення та політики добросусідства Йоганнес Ган у розмові з президентом України Петром Порошенком заявив, що Європейський союз у найближчі тижні розгляне питання введення безвізового режиму з Україною. "Комісар ЄС в черговий раз наголосив, що Україна виконала всі критерії та в найближчі тижні Європейський союз повинен виконати власні зобов'язання", - передали тоді у прес-службі голови Української держави.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 826 | Додав: adminA | Теги: скасування візового режиму для укра, Шульц, європарламент | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]