Чт, 2024-04-18, 15:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:16
Фігурантка справи Шеремета Кузьменко звернулася до Венедіктової - «Прирікаєте на страждання наших дітей»
Інші останні Кримінальні новини

«Прирікаєте на страждання наших дітей». Фігурантка справи Шеремета Кузьменко звернулася до Венедіктової

Підозрювана у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета лікарка Юлія Кузьменко написала відкритого листа генеральному прокурору Ірині Венедіктовій.

Текст листа опубліковано на сторінці ініціативи Free Dr Kuzmenko.

Кузьменко звинуватила Венедіктову в ігноруванні обʼєктивних фактів і підкреслила, що нова група прокурорів у справі, призначена в травні, ігнорує засідання. Вона також звернула увагу, що прокурори зʼявляються на суди лише тоді, коли ті призначають продовження тримання під вартою у СІЗО її та іншого підозрюваного — музиканта Андрія Антоненка.

«Ви ігноруєте очевидні факти, чим дозволяєте і далі перебувати на волі справжнім убивцям. Ви, не замислюючись, прирікаєте на страждання наших дітей і вбиваєте віру в правосуддя в кожного, хто слідкує за справою», — відзначила Кузьменко.

На її думку, позиція Венедіктової полягає у підтримці брехливості того, що відбувається, разом із саботажем її підлеглих, що кидає тінь і на президента України. «Так само, як безпричинне тримання нас під вартою підриває віру населення України у можливість правосуддя як у окремих випадках, так і в цілому», — заявила підозрювана.

22 травня стало відомо, що поліція закінчила досудове розслідування у справі про вбивство журналіста Шеремета за підозрою музикантові Андрію Антоненку, лікарці Юлії Кузьменко та військовій медсестрі Яні Дугарь.

Раніше стало відомо, що фігурантам справи про вбивство журналіста Павла Шеремета змінили підозру. Андрій Антоненко тепер є не організатором вбивства, а виконавцем за попередньою змовою. Юлія Кузьменко теж є виконавцем, а Яна Дугарь — пособником.

У провадженні тепер зазначається, що Кузьменко заклала вибухівку разом з Антоненком, але не натискала на спусковий пристрій: раніше в підозрі йшлося, що вона й закладала вибухівку, і натискала на спусковий пристрій.

Наприкінці липня суд знову переніс розгляд апеляції Кузьменко у справі Шеремета. Прокурори повідомили про неявку за 30 хвилин до засідання.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 570 | Додав: adminA | Теги: Фігурантка справи Шеремета Кузьменк, венедіктова | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]