Ср, 2024-04-24, 10:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:44
Фільм "Путінські гри" удостоєний німецької телепремії, що вважається аналогом американської "Еммі"
Інші останні Новини Європейського Союзу

Документальний фільм "Путінські ігри", знятий ізраїльським режисером Олександром Гентелевим, удостоєний німецької телевізійної премії Deutschen Fernsehpreis, що вважається аналогом американської "Еммі". Про це повідомляє інформаційний ресурс ukr.segodnya.ua.

Картина "Путінські гри", що розповідає про підготовку до Олімпіади в Сочі, здобула перемогу в категорії "Кращий документальний фільм".

Ізраїльська прем'єра фільму відбулася 14 січня нинішнього року. Після показу творець картини зазначив, що знімати в Сочі було вкрай складно через небажання влади показувати журналістам споруджувані олімпійські об'єкти. Однак ізраїльським документалістам вдалося зняти не тільки ці об'єкти, але також записати докладне інтерв'ю з мером Сочі Анатолієм Пахомовим, бесіди з колишнім президентом Олімпійського комітету Росії Леонідом Тягачовим, інтерв'ю з колишнім керівником Федерального агентства з фізичної культури і спорту В'ячеславом Фетисовим та іншими чинними й колишніми російськими чиновниками, а також - з виконавцями "сочинського замовлення" з Австрії та Німеччини. Своє ставлення до ідеї проведення зимової Олімпіади в Сочі висловили лідери опозиції Борис Нємцов і Гаррі Каспаров. Про те, що відбувалося з ними і з містом на тлі підготовки до Олімпіади, розповіли жителі Сочі.

За словами Олександра Гентелева, фільм, замислювався як "комедія", в підсумку перетворився на "трагіфарс".

Картина, робота над якою велася три роки, розповідає про казнокрадство, екологічні проблеми, пов'язані з будівництвом, а також про корупцію. Зокрема, про те, як одного з будівельних підрядників обіцяли "втопити в крові" за відмову платити так звані "відкати" в розмірі 50% від вартості самого будівництва. За оцінкою Нємцова, сукупний бюджет Олімпіади в Сочі склав 50 мільярдів доларів, що в десятки разів перевищує бюджети інших зимових олімпіад.

Прем'єра фільму відбулася 24 листопада в Амстердамі. А на наступний день в британському виданні The Telegraph з'явилося інтерв'ю з німецьким продюсером картини Сімоною Бауман, яка повідомила, що російські чиновники тричі намагалися переконати її не випускати цей фільм. За словами продюсера, їй пропонували 600.000 фунтів стерлінгів компенсації - суму, вдвічі більшу за бюджет зйомок.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1614 | Додав: abel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]