Чт, 2024-04-25, 04:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:22
ГБО: ТОП-5 головних міфів
Інші останні Новини світу науки і технологій

В Україні в 2019 році приблизно на 22% в порівнянні з 2018 роком збільшилася кількість реєстрацій автомобілів з ГБО. Ця цифра могла бути більшою, якби автомобілісти перестали вірити стереотипам. Сьогодні розповімо про міфи про газоболонне обладнання для машин.

ГБО ускладнює техобслуговування

Деякі автолюбителі чомусь вважають, що газобалонне обладнання ускладнює обслуговування автомобіля. Це не так. Насправді обладнання встановлюється так, щоб залишити вільний доступ до «нутрощів» машини.

Газові балони вибухають

Час від часу в новинах повідомляють про вибух автомобіля з ГБО. Це відбувається через те, що обладнання встановили кустарно. Звертайтеся тільки до фахівців! Газові балони безпечніші бензобаків. У них товщі стінки, вони мають запірну арматуру і запобіжні клапани.

Крім того, газ при аварійному скиданні виводиться під автомобіль і там розсіюється. Температура займання газової суміші вище, ніж у пари бензину, що практично виключає вибух газового балона.

Запах газу в салоні

Деяких автомобілістів від установки ГБО відлякує думка, що в салоні буде відчуватися запах газу. Але насправді при штатній роботі газобалонне обладнання запаху газу в салоні машини не повинно бути. Якщо він з’явився, значить потрібно відразу звернутися в сервісну службу, щоб там усунули витік.

Обслуговування ГБО "з’їдає" економію

Першу перевірку балона проводять через 10 місяців після установки. Потім його потрібно перевіряти раз на 2 роки. Кожні 7500 км пробігу потрібно міняти повітряний фільтр, кожні 15 000 км пробігу – міняти газовий фільтр, а кожні 50 000 км пробігу – міняти гумові ущільнювачі з’єднань в клапанах і магістралях. В результаті газове обладнання прослужить як мінімум 150 000 км, а швидше за все і більше.

Втрата до 15% потужності

Автомобіль з ГБО дійсно не такий потужний, як тільки з двигуном внутрішнього згоряння. Але досвідчений фахівець з фірми по установці ГБО може нівелювати втрату потужності, звівши її до 8-10%. В результаті ви хоча і втрачаєте трохи в потужності, але зате істотно економите свої гроші.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 753 | Додав: admin | Теги: Міф, гбо, авто | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]