Пт, 2024-03-29, 14:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

07:57
Герасимов про обрання запобіжного заходу Порошенку - засідання суду стало яскравим прикладом фальсифікацій
Інші останні Політичні новини

Засідання суду стало яскравим прикладом фальсифікацій - Герасимов про обрання запобіжного заходу Порошенку

Засідання суду щодо обрання запобіжного заходу п'ятому президенту Петру Порошенку стало яскравим прикладом фальсифікацій.

Про це в ефірі "Прямого" заявив співголова фракції "Європейська Солідарність" Артур Герасимов.

"Повертаючись до засідання. Три ключових враження. Це засідання стало дуже яскравим прикладом, по-перше, того, що політичні репресії часів Януковича дійсно повертаються. І коли в залі суду сидять іноземні дипломати, сидять народні депутати, сидять Герої України, сидять політичні в’язні й дивляться на весь цей абсурд, ми розуміємо, що жодного сенсу в цих справах немає, крім одного, – це за будь-яку ціну посадити лідера опозиції у в’язницю для того, як то кажуть, щоб не заважав їм розвалювати країну", - заявив Герасимов.

"Друге. Це засідання сьогодні навіть яскравіше, ніж попереднє, стало дуже яскравим прикладом фальсифікацій. Коли суддя визиває свідків, уже доходить до того, що прокурор задає питання: а чи чули ви, що я говорив оце й оце… Так не можна в суді. Тобто він дає запитання, в якому закладена відповідь. Але навіть на такі запитання свідки відповідають: ні, ми цього не чули. Бо вони ж попереджені про карну відповідальність за неправдиві покази. І дійшло до того, що вони кажуть: скажіть, що Порошенко відмовлявся отримувати підозру. Свідки кажуть: ні, він не відмовлявся, він просто казав, що неналежним чином оформлені документи…", - додав Герасимов.

"І третє. Це засідання сьогодні стало дуже яскравим прикладом тієї брехні, яку сьогодні, на жаль, нам в Україні уявляє в собі й влада Зеленського, і через вказівки влади Зеленського Державне бюро розслідувань та Офіс генерального прокурора. Тому що навіть під час засідання ми чули відверту брехню, яку спростовували й адвокати, яку спростовували й самі свідки", - резюмував він.

Нагадаємо, що печерський районний суд Києва не обрав запобіжний захід п'ятому президенту України, лідеру "Європейської Солідарності" Петру Порошенку.

Раніше після оголошення перерви в засіданні суду щодо обрання Петру Порошенку запобіжного заходу до зали суду зайшов представник ДБР і повідомив, що в нього є постанова генерального прокурора Ірини Венедіктової про завершення досудового слідства.

Також керівник слідчої групи Державного бюро розслідувань Олег Корецький заявив, що на нього чинився тиск з метою порушення кримінальних проваджень проти Порошенка.

Раніше Печерський районний суд переніс засідання у справі щодо обрання запобіжного заходу Петру Порошенку.

Суддя Печерського суду Сергій Вовк відмовив у клопотанні сторони захисту п'ятого президента Петра Порошенка у відводі прокурорів.

Авторитетні міжнародні організації, низка впливових світових політиків, українські громадські діячі, активісти та медіа закликають президента Володимира Зеленського припинити політичні переслідування Порошенка.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 582 | Додав: adminA | Теги: Герасимов, засідання суду, фальсифікації, Порошенко | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]