Нд, 2024-04-28, 00:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:31
Глава МЗС Австрії - у світі про ЄС судитимуть по тому, як він допомагає Україні
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Попри війну в секторі Гази Європейський Союз залишатиме в пріоритеті підтримку України у її відбитті російської агресії, адже поведінка ЄС з цього приводу визначатиме положення Заходу у світі на десятиліття вперед.

Про це заявив міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг в інтерв’ю газеті Die Presse.

«Попри емоційну війну в Газі, ЄС не буде ставити Україну у кінець списку своїх пріоритетів. Моя позиція чітка: жодних переговорів щодо України без України. Поведінка ЄС в Україні визначатиме положення Заходу у світі на десятиліття вперед. Про нас будуть судити по тому, як ми підтримаємо країну, яка реалізує своє право на самооборону після кричущого порушення статуту ООН», - сказав він.

Водночас австрійський міністр заявив, що «незадоволений тим, як зараз йдуть справи» у питанні переговорів про вступ України в ЄС, бо у нього «таке відчуття, що на Балкани дивляться через збільшувальне скло, а на Україну – в рожевих окулярах».

«Я б очікував, що до Боснії і Герцеговини будуть застосовані ті самі стандарти, що і до України», - заявив Шалленберг.

Австрійський міністр заявив, що він виступає «за поступову інтеграцію з довгостроковою метою повного членства».

«Я хочу, щоб Україна була в ЄС, але це не обов'язково має бути класичне повноправне членство відразу. Втрачати стільки часу на переговори не є геостратегічним варіантом», - сказав він.

Прем’єр Угорщини Віктор Орбан повторив, що вважає помилкою відкриття переговорів про вступ України до Європейського Союзу, поки вона до цього «не готова».

В Україні невдовзі запрацює безплатний роумінг з Європейським Союзом. Отже, українці за кордоном отримають можливість виконувати дзвінки та користуватися інтернетом за тарифами, як на Батьківщині.

Президент Латвії Едгар Рінкевичс заявив, що якщо в ЄС не вистачає боєприпасів та обладнання для допомоги Україні, то його потрібно закупити за кордоном й надати українській армії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 263 | Додав: adminA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]