Пт, 2024-03-29, 15:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:39
Глави МЗС чотирьох країн прибувають в Україну: названо теми переговорів
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

7 та 8 лютого в Україні на запрошення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби будуть перебувати міністри закордонних справ Німеччини, Чехії, Австрії та Словаччини. Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок також планує відвідати лінію розмежування на сході України та ознайомитись із актуальною ситуацією в зоні російсько-українського збройного конфлікту. Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

"Міністри проведуть переговори, ключовими темами яких стануть координація зусиль у рамках Нормандського формату, втілення комплексного пакету стримування Росії, розвиток торговельних відносин, зміцнення енергетичної безпеки, активізація діалогу з історичної відповідальності Німеччини перед Україною", — йдеться у повідомленні.

Дмитро Кулеба та його чеський, австрійський та словацький колеги проведуть переговори, ключовими темами яких стане підтримка України у протидії російській агресії, втілення комплексного пакету стримування Росії, зміцнення взаємодії безпеки, підтримка економічної та фінансової стабільності України.

Росія останніми місяцями зосередила біля кордонів з Україною великі озброєні підрозділи, додаткові сили та техніка також прибувають на навчання до Білорусі.

Країни Заходу побоюються, що Росія може розпочати масштабне вторгнення на територію України, Москва заперечує підготовку такого вторгнення.

Раніше президент України Володимир Зеленський повідомив, що візит прем’єр-міністра Нідерландів до України став першим за останні 17 років. Це дуже важливий та довгоочікуваний особистий візит.

Президент Франції Еммануель Макрон зустрінеться з російським президентом Володимиром Путіним у Москві 7 лютого. Зустріч із президентом України Володимиром Зеленським відбудеться 8 лютого.

Прем’єр-міністр Великої Британії через ситуацію навколо України офіційно скасував візит до Японії, що планувався на середину лютого.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 435 | Додав: adminA | Теги: україна, глави МЗС чотирьох країн, переговори | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]