Чт, 2024-04-25, 23:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:24
Голова Київської ОДА: У Білій Церкві аеропорт буде міжнародним
Інші останні Новини з регіонів України

Запланований у Білій Церкві аеропорт повинен отримати статус міжнародного, заявив голова Київської обласної держадміністрації Олексій Чернишов. Повідомив Чернишов на пресконференції, "Інтерфакс-Україна"

"Є відома європейська практика розташування аеропортів на невеликій відстані від столиці, які обслуговують лоукост.

Наш перший аеропорт "Біла Церква" отримає статус міжнародного і залучить нові авіакомпанії. Уже цього року ми розробляємо відповідну документацію, а також плануємо прискорити перетворення цього аеропорту на міжнародний".

За словами Чернишова, серед іншого планується відкриття пункту пропуску через державний кордон, а в подальшому – будівництво пасажирського і вантажного терміналів.

Голова Київської ОДА наголосив, що поруч з аеропортом розташована залізниця – і це створить "унікальний комфортний хаб для перевізників".

На думку влади, це має позитивно вплинути на розвиток туризму й економіки України.

У липні 2018 року директор комунального підприємства "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" Сергій Кандауров оголосив про плани створити міжнародний аеропорт на базі аеродрому.

Вартість відновлення злітно-посадкової смуги й будівництва термінала аеропорту Білої Церкви, згідно з техніко-економічним обгрунтуванням, тоді оцінювали у 59 мільйонів євро.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 909 | Додав: admin | Теги: Міжнародний, Аеропорт, Біла Церква | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]