Сб, 2024-04-20, 00:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:02
Готові до переговорів щодо коаліції соціал-демократи Німеччини
Інші останні Новини Європейського Союзу

Соціал-демократична партія Німеччини готова провести переговори з іншими партіями щодо формування коаліції і виходу з політичної кризи.

Про це сказав генеральний секретар СПДН Хубертус Хайль, повідомляє Deutsche Welle.

У четвер лідер СДПН Мартін Шульц провів переговори з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром, які тривали більше години. За даними німецьких ЗМІ, президент переконував Шульца вступити в переговори.

Після цього провідні члени СДПН провели зустріч, яка тривала майже вісім годин, але поки залишається незрозумілим, чи відмовляться вони від свого рішення йти в опозицію, оголошеного після виборів.

"СДПН не буде говорити дискусії "ні", - сказав Хайль зустрічі керівників СДПН.

Він не сказав, з якою партією соціал-демократи будуть вести переговори, а також чи прагнуть вони бути в правлячій коаліції або просто надавати парламентську підтримку уряду меншості під керівництвом Ангели Меркель.

Рішення соціал-демократів долучитися до переговорів може зменшити вірогідність проведення нових виборів у Німеччині.

Соціал-демократи посіли друге місце на парламентських виборах у Німеччині, але показали найгірший результат у післявоєнний період.

СДПН перебувала у так званій "великій коаліції" разом з блоком ХДС/ХСС з 2013 року.

Нагадаємо, блок Ангели Меркель, партії "Зелені" та "Вільні демократи" не домовилися про формування коаліції після місяця переговорів, після чого у Бундестазі заговорили про можливість перевиборів у Німеччині.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 763 | Додав: adminA | Теги: коаліція, соціал-демократи Німеччини, переговори | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]