Вт, 2024-04-23, 17:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:23
Гробницю фараона Теті знайшли єгипетські археологи
Інші останні Новини світу науки і технологій

єгипет гробниця фараон В Єгипті археологи знайшли гробницю, наповнену скарбами. Вона належала фараону Теті. У скарбниці була величезна кількість артефактів, які пов’язані з іншим відомим молодим фараоном. Про це повідомляє Artnet News.

Через 100 років після відкриття гробниці фараона Тутанхамона, археологи виявили чергову грандіозну знахідку. Навколо некрополя Саккара, що в Гізі, були знайдені труни та папіруси, коштовності, та багато інших стародавніх артефактів. На глибині 20 метрів, прямо під єгипетськими пірамідами все збереглося у відмінному стані.

Мумій ексгумують і відправлять на рентгеноскопію. Реліквії виставлять у Великому Єгипетському музеї в Гізі. Їх планують виставити на загальний огляд у 2023 році.

Відомо, що фараон Теті правив 12 років між 2300 і 2181 рр. до нашої ери. Він був першим царем Шостої династії. Навколо піраміди тітки знайшли приблизно 300 трун. Кожна з них має достатньо речовин всередині для досліджень.

Дивно, що нещодавно виявлена гробниця виявилася пов’язаною з Тутанхамоном. Цей хлопчик-фараон зійшов на трон бувши дев’ятирічною дитиною і правив 10 років. Через проблеми зі здоров’ям юнак помер молодим. Його гробницю виявили в 1922 році, і ось через 100 років знаходять ще одну гробницю, вже зовсім іншого правителя, але з папірусами, в яких згадується ім’я Тутанхамон.

Про Теті відомо небагато. Його шанували та поважали, багато людей з наближених до фараона виявили, бажання бути похованими поруч з цією людиною. Ховали його з почестями, в гробниці дуже багато коштовностей, статуеток, папірусів.

Відомий єгиптолог Захі Хавасс впевнений, Саккара зберігає в собі ще дуже багато скарбниць. Тут не можна зупиняти розкопки. Некрополь здивує весь світ багато разів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 315 | Додав: admin | Теги: теті, Єгипет, гробниця, фараон | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]