Пт, 2024-04-19, 19:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:37
Інтенсивні обстріли Маріуполя росіяни продовжують - фосфорні бомби, авіація, ракети та артилерія
Інші останні Новини України

У ніч проти 28 квітня окупаційні війська рф, які два місяці утримують в оточенні Маріуполь, завдали близько 50 авіаударів по території заводу “Азовсталь”, де переховуються українські захисники.

Про це у відеозверненні заявив заступник командира полку “Азов” капітан Святослав Паламар (Калина).

“Ця ніч – це просто колосальна кількість фосфорних бомб, 50 авіаударів, ракети, арта і всього, що може використати варвар проти людства. Хто може відповісти, чому ми сам на сам проти авіації та кораблів, проти артилерії, яка працює без зупину”, –  розповів військовий.

Він додав, що за підрахунками українських воїнів росія витратила на ведення військових дій лише в Маріуполі 1,111 мільярдів доларів.

“Ми ніколи не зможемо зрозуміти їхніх дій, бо ми – інші”, – констатував Паламар.

У Маріуполі фізичним примусом та шантажем змушують українців обслуговувати окупаційну адміністрацію міста

“Для всіх військових слова і дія це одне і теж. Тому нам важко усвідомити чому нам обіцяють та не діють. Я закликаю військово-політичне керівництво до рішучих дій по деблокаді чи евакуації всіх тих, хто надіється і вірить в Батьківщину. Сьогодні я скажу не Маріуполь це Україна, а Україна – це Маріуполь”, – заявив боєць “Азову”.

Нагадаємо, російські окупанти у Маріуполі намагаються приховати свої злочини, зокрема на місці драматичного театру, по якому загарбники завдали авіаудар.

Крім того, за даними міськради, російські окупанти примусово вивезли понад 300 маріупольців на Далекий Схід

Як повідомлялося, у Маріуполі загарбники хочуть провести реєстрацію житлового фонду та “націоналізувати” те помешкання, яке залишилось наразі без власників.

До слова, Україна готується до розблокування Маріуполя військовим шляхом, але для цього потрібна допомога партнерів. Водночас є й альтернативний шлях – дипломатичний. Але такі спроби вже були невдалими.

Водночас на тлі гуманітарної кризи в оточеному російськими військами місті, військові просять Папу Римського допомогти врятувати мирних мешканців Маріуполя, які щодня знаходяться під прицілом ворожої авіації.

Нагадаємо, 24 лютого Президент рф володимир путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. По низці українських міст були завдані ракетні удари, атаковані військові об’єкти Збройних сил України.

Після цього Верховна Рада запровадила воєнний стан в Україні. У зв’язку з чим президент України Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію та утворив Ставку Верховного головнокомандувача.

До слова, у деяких областях України запровадили комендантську годину, як вимушений крок в умовах війни.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 348 | Додав: adminA | Теги: артилерія, РФ, обстріли Маріуполя, ракети, авіація, фосфорні бомби | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]