Чт, 2024-03-28, 15:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:12
Яценюк - продовольча безпека світу залежить від України
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Продовольча безпека світу залежить від України, і наша держава вийде у світові лідери на агропромисловому ринку.

Про це заявив у п'ятницю журналістам прем'єр-міністр Арсеній Яценюк під час відвідання СП "Нібулон" у селі Жовтневе на Полтавщині, передає "Укрінформ".

"Продовольча безпека світу залежить від України - ми одні з ключових гравців. Плани уряду щодо того, щоб Україна разом з іншими країнами світу (США, Канада, ряд країн ЄС) захопили лідерство на ринку продовольства, вони будуть реалізовані", - наголосив Яценюк.

Він також зазначив, що за даними Державного комітету статистики обсяг сільськогосподарського виробництва зріс на 16% порівняно з відповідним періодом минулого року, при цьому середня врожайність зернових збільшилася на 14%.

"Тільки від експорту зерна ми очікуємо до кінця поточного року 2 мільярда доларів", - заявив Яценюк .

Він зазначив, що виробництво продовольства є одним з основних важелів і двигунів розвитку економіки.

"Росія відмовилася від української продукції - і Бог з нею. Ми знайшли інші ринки, знайшли можливість продавати українську продукцію в країни Європейського Союзу й інші країни світу", - підкреслив глава уряду.

За словами Яценюка, за півроку обсяги експорту української сільгосппродукції зросли на 32%, натомість імпорт іноземних продуктів харчування в Україну скоротився на 18%.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України перебуває з робочою поїздкою в Полтавській області. У місті Лубни Яценюк побував на молочному заводі ТМ "Гармонія", де ознайомився з новітніми технологіями переробки.

На СП "Нібулон" у селі Жовтневе Решитилівського району глава уряду провів нараду з питань забезпечення України зерном, його якості та наявності в українських зерносховищах та ознайомився із сучасними методиками визначення якості продукції, технологіями зберігання зернових та олійних.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 974 | Додав: adminA | Теги: продовольча безпека світу, Яценюк, України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]