Сб, 2024-04-20, 03:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:55
Як Антарктика може стати зеленою показали вчені. ВІДЕО
Інші останні Новини світу науки і технологій

антарктика зелена Ми часто чуємо про катастрофічні наслідки зміни клімату, але відчути або побачити їх відразу неможливо. Вчені з Потсдамського інституту вивчення кліматичних змін створили анімацію, яка демонструє шокуючі зміни Антарктики через глобальне потепління. Після таких кадрів, швидше за все, кожен задумається про майбутнє нашої планети.

Автори дослідження кажуть, що чим тепліше стає, тим швидше тане лід і це може привести до значного підвищення рівня моря. У своїй роботі команда не встановила певної часової шкали, але деякі експерти припускають, що весь континент буде вільний від льоду протягом 150 000 років, якщо поведінка людей не зміниться.

Шокуюча анімація показує швидке зникнення крижаного покриву в міру того, як температура продовжує підніматися. Фахівці кажуть, що навіть невелике збільшення може зіграти величезну роль. Підйом температури більш ніж на 4 градуси в порівнянні з доіндустріальним рівнем призведе до підвищення рівня моря на 6 метрів! Це надасть руйнівний вплив на низинні країни, а також на такі міста, як Лондон, Токіо та Нью-Йорк.

Якщо температура продовжить рости або навіть залишиться на такому ж рівні, як зараз, то немає сумнівів, що Антарктика стане зеленою. Вчені говорять, що такого не було багато мільйонів років.

Ендрю Шепард, директор Центру полярних спостережень і моделювання Лідського університету, який не брав участі в дослідженні, зауважує, що незважаючи на те, що цей сценарій цілком може бути реальним, це не те, що людство застане найближчим часом.

"Це довгострокові прогнози того, скільки льоду Антарктика втратить, можливо, через 150 000 років. Хоча нас вже не буде, це явне попередження, що танення не може бути звернено назад, якщо ми не зможемо охолодити нашу планету до температури нижче доіндустріальної. Зараз саме час діяти".

У новій статті, опублікованій в журналі Nature, дослідники стверджують, що єдиний спосіб відновити Антарктику і запобігти підвищенню рівня моря — це повернутися до доіндустріальних процесів. Але оскільки це нездійсненно, є надія, що ми збережемо температуру хоча б трохи нижче, щоб зупинити погіршення ситуації.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 634 | Додав: admin | Теги: зелена, антарктика | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]