Пт, 2024-04-26, 14:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:54
Якби довелось поступитися підтримкою України Джонсон пішов би у відставку
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон пішов би у підставку, якби обставини змусили його поступитися підтримкою України. Про це повідомляє ВВС.

Відповідаючи на запитання про те, чи є якісь принципові питання, через які він розглядав би відставку, Джонсон сказав, що якби йому довелося відмовитися від підтримки України, «тому, що це стало занадто важко або витрати були б занадто великими», він би звільнився.

Він сказав, що розглядає мораль як частину лідерства.

Джонсон також зазначив, що "психологічна трансформація" в його характері "не відбудеться" після його поразок на проміжних виборах.

Прем’єр сказав у програмі Today на BBC Radio 4, що він "покірно і щиро" сприймає критику. Але він також повинен розрізняти "критику, яка дійсно важлива, і критику, яка не має значення".

Поразки на проміжних виборах у Вейкфілді та Тівертоні та Хонітоні у п’ятницю відбулися після того, як прем’єр-міністр зіткнувся з критикою щодо дій влади під час карантину, швидким зростанням інфляції та меншою, ніж очікувалося, перемогою у вотумі довіри його власних депутатів.

Виступаючи на зустрічі глав урядів країн Співдружності в Руанді, Джонсон неодноразово говорив, що політика важливіша за звинувачення щодо його поведінки.

Джонсон сказав, що виборцям "набридло слухати розмови про мене" і замість цього вони хочуть зосередитися на вартості життя, економіці та "протистоянні насильству та агресії" в Україні.

Інтерв’ю прем’єр-міністра відбулося після того, як двоє депутатів-торі, які критикували результати його лідерства, заявили, що можуть балотуватися на виборах до комітету, який проводить змагання за лідерство партії, а один сказав, що підтримає зміну правил, щоб дозволити провести другий вотум довіри.

Як повідомляли ЗМІ, перше голосування щодо вотуму довіри главі британського уряду було спричинене скандалом із вечірками у розпал локдауну під час пандемії COVID-19 у травні 2020-го за участю Джонсона. Також його оштрафували за святкування свого дня народження в будівлі Офісу прем’єра на Даунінг-стріт 10 у червні того ж року. Джонсон публічно вибачився за цей скандал, але відмовився залишати посаду.

Як повідомлялося, Джонсон очолює британський уряд із 24 липня 2019 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 336 | Додав: adminA | Теги: підтримка України, Джонсон, відставка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]