Пт, 2024-04-26, 21:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:56
Кабмін обіцяє реформи з нового року, якщо Рада проявить солідарність. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини

Верховна Рада має проголосувати пакет законів щодо децентралізації влади, з тим, щоб реформа розпочалася уже з 1 січня 2015 року, але, можливо, це зробить уже новий парламент.

Про це заявив у понеділок, 13 жовтня, віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимир Гройсман, передає кореспондент Укрінформу.

"226 голосів нам потрібно, щоб ухвалити пакет законів (щодо децентралізації влади - ред.), на превеликий жаль, на даний момент ми не бачимо, що ці закони будуть проголосовані, принаймні, 14 жовтня", - сказав Гройсман.

Він додав, що до парламенту передані законопроекти, які "дозволять розпочати децентралізацію влади, формувати якісну регіональну політику, передати функції містобудування та архітектури на місця". Віце-прем'єр наголосив на важливості ухвалення змін до Податкового та Бюджетного кодексів, що, за його словами, "дозволить громадам залишати частину коштів, які вони заробляють, і реінвестувати їх у якість власного життя".

Гройсман зауважив, що існують два варіанти розвитку подій: або Верховна Рада все ж таки проголосує ці закони, і з 1 січня 2015 року розпочнеться реформа децентралізації влади, або це має зробити новий парламент.

"У нас немає вибору: робити реформи чи не робити - маємо робити зміни, реформувати країну", - наголосив віце-прем'єр.

Нагадаємо, 16 вересня Верховна Рада в закритому режимі ухвалила закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей. 25 вересня президент Петро Порошенко представив "Стратегію-2020", в якій першочерговими закладені судова та антикорупційна реформи, децентралізація і реорганізація системи безпеки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 948 | Додав: adminA | Теги: рада, Кабмін, солідарність. ВІДЕО, реформи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]