Чт, 2024-04-18, 17:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:09
Канадський фільм про Голодомор покажуть у Києві
Інші останні Культурні новини

25 листопада в Українському домі у Києві відбудеться презентація фільму "Окрадена земля". Його зняв канадський режисер українського походження Юрій Луговий.

Документальна стрічка базується на раніше невідомих архівних документах, спогадах свідків Голодомору, передає Gazeta.ua.

Зокрема з прикордоння з Росією – Харківщини й Донеччини. Коментують стрічку провідні дослідники. Режисер наводить докази, що підтверджують геноцидний характер Голодомору українського народу.

Музику до картини написав київський композитор Роман Луговий. Диктор української версії – народний артист України Богдан Бенюк. В англійській версії фільму Genocide Revealed авторський текст читає лауреат премії "Оскар" Ґрегем Ґрін. Переклад інтерв'ю озвучили артисти Джіл Хеннессі та Любомир Микитюк.

"Окрадена земля" отримала 12 нагород найпрестижніших фестивалів документальних фільмів. Серед них – статуетка Indie Міжнародного американського кінофестивалю Indie Fest.

Показ відбудеться о 18:00 за адресою: вул. Хрещатик, 2. Вхід вільний.

Нагадаємо, перший повнометражний художній фільм про сталінські репресії в Україні і як вони призвели до Голодомору 1932-1933 років вийшов у січні 2016 року в Канаді. Кінофільм канадського режисера Аяна Ігнатовича, батьки якого втекли з радянської України в часи Другої світової війни, отримав назву "Гіркий врожай". Головні ролі у фільмі зіграли зірка "Зоряних воєн" і фільмів про "Супермена" Теренс Стам і британський молодий актор Макс Айронс. В сюжеті йдеться про історію кохання в розпал жорстоких подій в Україні.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 840 | Додав: adminA | Теги: Київ, канадський фільм про Голодомор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]