Сб, 2024-04-20, 15:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:43
Кандидатуру лідера популістів на пост прем’єра президент Латвії відкликав
Інші останні Новини Європейського Союзу

Президент Латвії відкликав кандидатуру лідера популістів на пост прем’єра

Президент Латвії Раймонд Вейоніс відкликав кандидатуру лідера популістичної партії KPV LV Алдіса Гобземса на посаду прем'єр-міністра.

Про це повідомляє портал Delfi.

Після півгодинної зустрічі з Гобземсом Вейоніс виступив з заявою, в якій повідомив про підготовку наказу про відкликання кандидатури Гобземса та анонсував нові консультації з політичними партіями.

Вейоніс висунув Гобземса на посаду прем'єр-міністра 26 листопада. Він дав Гобземсу два тижні на формування уряду, який заручиться підтримкою парламентської більшості. До 10 грудня повинні були бути названі міністри і основні завдання уряду.

Гобземсу сформувати уряд не вдалося. Спочатку в переговорах брали участь шість партій, потім Гобземс виключив з переговорів "Для розвитку/За!" і запропонував розподіл портфелів, найбільше — Новій консервативній партії, але за умови, що вона скасує "червоні лінії" і увійде в уряд разом з Союзом "зелених" і селян.

Нова консервативна партія до цього не була готова, і Гобземс запропонував "план В" - уряд професіоналів, який не отримав підтримки партій.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 798 | Додав: adminA | Теги: президент Латвії, пост прем’єра, лідер популістів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]