Пт, 2024-04-26, 16:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:13
Катастрофа малайзійського літака – теракт. Рада Європи впевнена
Інші останні Новини Європейського Союзу

Керівники Ради Європи назвали катастрофу рейсу MH17 авіакомпанії Malaysian Airlines у східній Україні терактом, висловили співчуття родинам загиблих та закликали до негайного, суворого та прозорого розслідування трагедії з метою з’ясувати усі її обставини.

Про це йдеться в офіційних заявах генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда та президента цієї організації Анн Брассер, які є в розпорядженні Укрінформу.

«Я був приголомшений, дізнавшись про трагічну катастрофу рейсу 17 авіакомпанії Malaysian Airlines у східній Україні. Я засуджую цей жахливий терористичний акт, який є останнім нагадуванням, що конфлікт на сході України повинен добігти кінця», - заявив генсек РЄ.

Турбйорн Ягланд від імені всієї Ради Європи висловив глибоке співчуття рідним і близьким загиблих у трагедії. «Я згоден з Генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном, що всі сторони повинні бути залучені без затримок до міжнародного розслідування, і я закликаю їх сприяти цьому», - наголосив керманич РЄ.

У свою чергу, президент Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Анн Брассер висловила «жах і великий сум» у зв’язку з катастрофою літака Malaysia Airlines на сході України. «Я подумки з тими, хто втратив своїх близьких. Від імені членів Асамблеї, я висловлюю глибокі співчуття близьким і рідним загиблих», - сказала вона.

На її думку, серед першочергових заходів має бути проведення суворого і прозорого міжнародного розслідування з метою встановлення якомога швидше всіх обставин трагедії і з'ясування відповідальних за неї.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 952 | Додав: adminA | Теги: теракт, Рада Європи, катастрофа малайзійського літака | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]