Пт, 2024-03-29, 10:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:22
Києву допомагає Канада - український бізнес матиме ширший доступ до грошей ЄБРР
Інші останні Економічні новини

ЄБРР розширить доступ до своїх кредитів для українського бізнесу, а Міністерство фінансів України залучило кредит з Канади.

Україна за підсумками 2014 вийде в лідери за обсягом фінансування з боку Європейського банку реконструкції і розвитку. Про це сказано в повідомленні прес-служби банку.

«Ми працюємо над тим, щоб збільшити кількість місцевих банків, з якими ми співпрацюємо, і ми вважаємо, що цього року Україна стане найбільшою країною за обсягом ділових операцій за Програмою сприяння торгівлі Європейського банку реконструкції та розвитку. Ми хочемо розширити коло наших пріоритетів – наприклад, для підтримки імпорту енергозберігаючого обладнання, такого як ефективні трактори для сільського господарства та устаткування для виробництва енергії з відновлюваних джерел», – сказав глава Програми сприяння торгівлі ЄБРР Рудольф Путц.

Програми сприяння розвитку торгівлі ЄБРР працюють з вісьмома місцевими банками в Україні, щоб дати можливість їхнім клієнтам розширити свою міжнародну торгівлю. На сьогодні програма підтримала торговельні угоди на суму в 1,5 млрд євро в Україні, з яких понад 175 млн євро були опрацьовані в 2014 році.

Як повідомлялося, раніше ЄБРР заявив про готовність розширити співпрацю з Україною в рамках відновлення економіки та інфраструктури Донбасу.

У свою чергу, Канада надала Україні кредит на 200 млн канадських доларів, який потрібно буде повернути через п’ять років. Про це повідомляється на офіційному сайті Міністерства фінансів.

Як наголошується, Мінфін залучив кредит на підставі підписаної 17 вересня угоди з Канадським експортним агентством.

Кредит виділений за ставкою 2,1% річних з терміном погашення через 5 років.

Кошти від запозичення надійшли на рахунки уряду 30 вересня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 880 | Додав: adminA | Теги: український бізнес, Києву, доступ до грошей ЄБРР, Канада | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]