Нд, 2024-04-28, 19:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:30
Кірбі: Будь-яку підтримку України вітають США, але ні на кого не тиснуть
Інші останні Політичні новини

 США не тиснуть на жодну країну щодо підтримки Україні, але вітають будь-яку допомогу звідусіль. Про це заявив у понеділок координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає Укрінформ.

"Звісно, ми хочемо бачити якомога більше допомоги для України", - зауважив представник Білого дому.

Ця заява пролунала на тлі виходу матеріалу The Washington Post про те, що президент Південної Кореї Юн Сок Йоль, який з 24 по 29 квітня перебуватиме у США, потрапить під тиск з боку американської влади щодо розблокування постачання артилерійських боєприпасів Україні.

Саме для посилення міжнародної підтримки, наголосив Кірбі, працює Контактна група з питань оборони України під проводом міністра оборони США.

Він наголосив, що США вітають будь-яку допомогу для України, однак кожен уряд та кожна нація самі для себе вирішують, яку допомогу надати та чи надавати її взагалі, і США поважають цей вибір.

Він нагадав, що Республіка Корея вже зробила суттєві внески на сотні мільйонів доларів у вигляді гуманітарної та нелетальної допомоги. "Вони також дуже голосно засуджують російську агресію, і ми вдячні їм за це",- зауважив представник Білого дому.

Він підкреслив, що війна в Україні – це проблема, яка стосується не лише Європейського континенту. "Це проблема глобального порядку щодо того, що путін робить в Україні. І Республіка Корея, президент Юн чітко усвідомлюють це", - зауважив Кірбі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 518 | Додав: admin | Теги: США, україна, підтримка, кірбі | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]