Пт, 2024-04-26, 15:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:16
Климпуш-Цинцадзе - в Євросоюзі були здивовані відсутністю амбіцій з боку України, складно очікувати прориву
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Саміт Україна-ЄС: В Євросоюзі були здивовані відсутністю амбіцій з боку України, складно очікувати прориву — Климпуш-Цинцадзе

Голова комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом Іванна Климпуш-Цинцадзе в ефірі Радіо НВ прокоментувала саміт Україна-ЄС, що відбувся 6 жовтня.

«У мене не було високих очікувань від саміту, тому що те, що я чую від наших колег з Європейського Союзу, від наших друзів з Європейського Союзу, що вони були здивовані відсутністю реальної амбіції з боку України, що вона хотіла би отримати від цього саміту. Тому тим, хто глибше занурюється в цю тематику, складно було очікувати якогось прориву», — зазначила народна депутатка.

Крім того, за її словами, декларація, яку отримали в результаті саміту, не є надмірно амбітною. А грошова допомогу в 1 млрд 200 млн євро не є безумовною.

«У підсумковій декларації викладені умови, за яких Україна їх отримає. […] І очевидно, ці умови є важливими саме для українців, щоб наша держава взагалі була спроможна виживати і розвиватися», — зауважила Климпуш-Цинцадзе.

Нагадаємо, 6 жовтня в Брюсселі відбувся 22-й саміт Україна-ЄС. Він став першим повноцінним двостороннім самітом ЄС з початку пандемії коронавірусу. Україну представляв президент Володимир Зеленський.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 604 | Додав: adminA | Теги: Климпуш-Цинцадзе, Євросоюз, відсутність амбіцій з боку України | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]