Пт, 2024-03-29, 07:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:20
Коледж Європи створять в Україні
Інші останні Культурні новини

брюгге Президент Володимир Зеленський повідомив, що в Україні на базі Президентського університету створять Коледж Європи. Про це йдеться в повідомленні на сайті глави держави.

Так, під час засідання Верховної Ради у четверг, 28 липня, Зеленський оголосив про створення в межах Президентського університету Коледжу Європи, який готуватиме фахівців для роботи з інституціями Європейського Союзу.

"Європейський Союз має Коледж Європи в Брюгге й Натоліні. Це одні з найповажніших закладів післядипломної освіти, які готують фахівців для роботи в інституціях ЄС і державах-членах. Ми створюємо в Україні наш Коледж Європи. Вже підписано відповідний меморандум між урядом України й Коледжем Європи в Натоліні", - сказав він.

Президент підкреслив, що на першому етапі в одному з українських закладів вищої освіти запрацює факультет європейської інтеграції, а згодом на його основі - Коледж Європи в межах Президентського університету.
За його словами, заклад буде не лише фаховою основою для європейської політики України як члена ЄС, а й внеском нашої країни у розвиток європейських інституцій.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 433 | Додав: admin | Теги: коледж, Європа, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]