Пт, 2024-04-19, 16:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:24
Коли виходити з самоізоляції - в Україні скоротили терміни лікування від COVID
Інші останні Медичні новини

Міністерство охорони здоров’я України скоротило терміни лікування пацієнтів з COVID-19. Відповідні зміни внесено до наказу № 722, яким регулюється організація медичної допомоги при зараженні коронавірусом.

Про це повідомляє сайт МОЗ.

Повідомляється, що скорочено терміни амбулаторно-поліклінічного та стаціонарного лікування. Раніше пацієнт з COVID мав перебувати на лікуванні 10 днів від дати появи симптомів або від дати забору матеріалу на тестування. Повторне тестування могло проводитися не раніше 10 днів з моменту появи симптомів або першого позитивного тесту.

Тепер же повторне тестування можна проводити через 5 днів з дня появи симптомів або позитивного результату ПЛР-тестування. Важливо, що мова йде тільки про тестування методом ПЛР.

Коли виходити з самоізоляції

Якщо пацієнт отримав негативний ПЛР-тест і не має симптомів, то самоізоляцію можна завершувати.

Також самоізоляцію можна завершувати при відсутності симптомів через 5 днів від дати їх появи або від дати отримання позитивного результату тестування.

Вимоги до повторного тестування

Підтвердженим вважається випадок COVID-19 без симптомів, але підтверджений експрес-тестом на антиген. Основна умова — контакт з підтвердженим випадком COVID-19.

Раніше підтвердження експрес-тестами було достатньо для осіб, у яких були симптоми COVID-19. Для безсимптомних хворих треба було підтвердження ПЛР-методом.

Що з відстеженням контактів

У «червоних» зонах адаптивного карантину будуть відслідковуватися лише контакти високого ризику інфікування і важких наслідків захворювання.

Контакти високого ризику — це члени сім’ї інфікованого, вразливі контактні особи за станом здоров’я, а також особи, що знаходяться в закритих приміщеннях з високим ступенем ризику, таких як лікарні та установи довгострокового догляду.

Ті, хто отримав повний курс щеплення і ревакцинацію, можна вважати контактами низького ризику.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Медичні новини | Переглядів: 679 | Додав: adminA | Теги: терміни лікування, самоізоляція, COVID, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]