Пт, 2024-03-29, 11:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Весь Архів новин

22:02
"Комітет опору диктатурі" просить ЄС вимагати в України припинення політпереслідувань до ратифікації угоди про асоціацію
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Об'єднання опозиційних партій "Комітет опору диктатурі" просить країни Європейського Союзу пред'явити Україні вимогу про припинення політичних переслідувань перед ратифікацією і після можливого підписання угоди про асоціацію і зону вільної торгівлі.

Про це журналістам сказав депутат Верховної Ради, член фракції Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона", лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк.

У вівторок відбулася зустріч лідерів опозиційних партій, що входять у комітет, з послами країн ЄС у представництві Європейського Союзу в Україні.

У зустрічі брали участь, зокрема, перший заступник голови партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Олександр Турчинов, депутати Ради лідер Європейської партії Микола Катеринчук (НУНС), лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко (НУНС), лідер партії "Народний рух України" Борис Тарасюк (НУНС), а також колишній віце-прем'єр-міністр, депутат Ради від фракції "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина" Григорій Немиря.

Зі слів Яценюка, члени комітету проінформували присутніх у Києві послів країн ЄС про події в Україні, зокрема ті, які відбувалися на 20-річчя незалежності України 24 серпня.

Депутат зазначив, що лідери опозиційних партій вказали на незмінні курси України на євроінтеграцію.

Також, з його слів, представники опозиції висловили думку щодо деяких вимог, які мають бути виконані для підписання угоди про політичну асоціацію і зону вільної торгівлі.

"Ми вважаємо, що перед процедурою ратифікації мають бути поставлені чіткі вимоги щодо припинення політичних переслідувань і проведення реальної незалежної судової реформи", - повідомив депутат.

Крім цього, Немиря вказав на важливість зустрічі опозиції з послами країн Європейського Союзу.

Він наголосив, що країнам ЄС необхідно отримати інформацію про події в Україні не тільки офіційним шляхом, але й через опозицію.

Зі слів Немирі, у ході зустрічі її учасники констатували неможливість проведення чесних і прозорих парламентських виборів у разі, якщо в таких виборах не братиме участь лідер найбільшої опозиційної партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

Директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин заявив про зацікавленість України у відкритості для іноземних держав судового процесу в справі проти Тимошенко.

Її звинувачують в перевищенні службових повноважень під час укладення газових угод з Росією 2009 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1363 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]