Сб, 2024-04-20, 00:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:10
Консульська легалізація: що і як
Інші останні Новини України

Консульська легалізація (http://aitochka.com/ua/faq/chto-takoe-legalizatsiya/) - процес надання юридичної сили документам, що видані в одній країні, а використовуються в іншій. Наприклад, дипломи українських ВНЗ за межами України не дійсні. Щоб продовжити навчання за кордоном або влаштуватися там по таким корочкам на роботу, необхідно їх легалізувати.

Переклад і легалізація документів для третіх країн

Процедура консульської легалізації досить непроста і складається з декількох етапів.

  • Етап 1: Посвідчення копії та перекладу документа у нотаріуса. Зверніть увагу, що на сам оригінал юрист не має права ставити ніяких позначень. В іншому випадку бланк буде зіпсований, а вам доведеться витребувати копію документа (http://aitochka.com/ua/services/discovery-of-documents/).
  • Етап 2: Підпис нотаріуса засвідчується в Міністерстві юстиції. Для цього завірені документи здаються до Мін'юсту на перевірку, про що на них ставляться відповідні позначки.
  • Етап 3: Засвідчення печатки та підпису Мін'юсту в Міністерстві закордонних справ. Результатом даного етапу є ще одна печатка на ваших документах.
  • Етап 4: Фінальне посвідчення паперу в консульстві країни призначення.

Таким чином, за проходженні всього процесу ви повинні зібрати 4 штампа з профільних відомств.

Врахуйте, що в запропонованій нами інструкції ми розглянули варіант, коли копія та переклад легалізуються одночасно. Однак деякі консульства можуть вимагатися почергового проходження всіх процедур цими двома документами. Іншими словами, вам доведеться спочатку узаконити копію, потім зробити переклад і лише потім пройти всі етапи з перекладом.

Переклад і легалізація документів для України

Справедливості заради відзначимо, що свідоцтва, отримані за кордоном, в Україні також є недійсними. Для використання в межах країни їх також слід легалізувати.

Для цього вам доведеться пройти процедуру, що аналогічна  описаній в іншій державі, а на фінальній стадії звернутися в консульство України. Якщо такого немає, слід зв'язатися з українським МЗС.

Консульська легалізація без клопоту

Як бачимо обидва процеси є досить складними і вимагають багато часу. А враховуючи те, що всі позначені установи знаходяться в Києві, жителям інших міст це вийде ще й дуже дорого.

Уникнути тяганини, а також заощадити можна, звернувшись до професіоналів. Співробітники агентства «Апостиль і точка» самі займуться вашими документами. Так що вам залишиться тільки купити квиток на літак.

Інфомація надана бюро "Апостиль і точка" aitochka.com.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 1003 | Додав: admin | Теги: консульська легалізація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]