Пт, 2024-03-29, 15:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:12
Конвертаційний центр з оборотом у 40 мільйонів СБУ ліквідувала
Інші останні Кримінальні новини

У Полтаві співробітники Служби безпеки України разом з прокуратурою та фіскальною службою викрили міжрегіональний конвертаційний центр, який допомагав ухилятися від сплати податків.

Про це повідомили в прес-центрі спецслужби.

За даними правоохоронців, діяльністю "конверта" скористалися понад 30 комерсантів з Полтавської, Чернігівської та Київської областей, які займалися оптово-роздрібною торгівлею будматеріалами та іншими товарами.

Робота центру базувалася на безтоварних операціях з фіктивними фірмами, в ході яких гроші переводилися у готівку, минаючи систему оподаткування.

За даними СБУ, оборот "конверта" перевищив 40 мільйонів гривень, а сам центр був ліквідований під час передачі "відмитих" грошей одному з клієнтів.

Під час обшуків в автомобілі організатора "фірми" було виявлено понад 400 тисяч гривень.

На даний час тривають обшуки в офісах конвертаційного центру, в місцях проживання організаторів шахрайства і підставних директорів.

Також були заблоковані рахунки підприємств, задіяних у злочинній схемі, вилучено печатки фіктивних підприємств, чекові книжки, платіжні бланки, бухгалтерська документація та комп'ютерна техніка, які підтверджують злочинну діяльність зловмисників.

Відкрито кримінальне провадження, слідчо-оперативні дії тривають.

Нагадаємо, раніше в Україні закрили працюючі на окупантів колл-центри. Нелегальний бізнес організували в Херсоні та Миколаєві.

Раніше на Донбасі оперативники СБУ викрили інформатора бойовиків, який зберігав вибухівку і супутникові фото з позиціями українських підрозділів в зоні АТО.

Також нагадаємо, що СБУ затримало росіян, які активно шукали людей, здатних за винагороду організувати акції протесту з блокуванням транспортних магістралей.

За завданням кураторів з Росії планувалося поставити фейкове "наметове містечко" під Міністерством освіти і науки, нібито на знак протесту проти прийняття нового Закону "Про освіту".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 697 | Додав: adminA | Теги: оборот 40 мільйонів, СБУ, конвертаційний центр | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]