Чт, 2024-03-28, 21:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:04
Корабель, якому близько 700 років, знайшли поблизу Талліна
Інші останні Новини світу науки і технологій

Стародавній корабель, вік якого сягає 700 років – це когг, основне торгове судно, що належило Ганзейському союзу. Цей союз був дуже потужне як політичне, так й економічне об’єднання торгових міст, що були на території Північно-Західної Європи. Його створили у 13 столітті. Союз складався із 130 міст. Ганзейський ког мав довжину 24 метри. Його фахівці виявили на глибині не більше півтора метра, коли проводилися будівельні роботи в Таллінні, столиці Естонії. Про це повідомляє Daily Mail.

естонія корабель таллін когг

Такі кораблі досить часто застосовувалися Ганзейським союзом як для торгових операцій, але й ведення ефективних бойових дій. За допомогою когга за один раз можна було перевезти майже 200 тонн вантажу. Екіпаж включав 18 осіб, але на кораблі могло поміститися 100 воїнів разом з конями. Варто зазначити, що дуже рідко вдавалося виявити екземпляри, які збереглися в дуже хорошому стані. Найбільш популярним кораблем такого типу став Бременський когг. Його знайшли у 1962 році на території Німеччини.

Археолог Міхкель Таммет розповів про те, що нова знахідка збереглася в рази краще. Його ширина становить 9 метрів, а довжина – 24. Висота бортів – 3 метри. Для будівництва використовувалися дубові дошки та колоди. Далі обшивка з дерева скріплювалася смолою та шерстю тварин. Вченим вдалося додатково виявити залишки взуття зі шкіри та стародавні інструменти.

Після проведеного аналізу деревини стало відомо, що судно затонуло 1298 року, майже на століття раніше, ніж Бременський корабель. Останки були поруч із портом Таллінна. Раніше тут розташовувалося гирло річки Хярьяпеа. Її більше немає. Виявлений корабель незабаром планують перевезти до іншого місця, щоб продовжити у цьому місці будівництво.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 642 | Додав: admin | Теги: корабель, Естонія, таллін | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]