Ср, 2024-04-24, 02:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:40
Кравчук - у Росії хочуть, щоб на Донбасі був мир
Інші останні

У Росії хочуть, щоб на Донбасі був мир, - Кравчук

У разі провалу мирного процесу на Донбасі Україна готова вийти з мінських угод

Голова української делегації в Тристоронньої контактної групи Леонід Кравчук вважає, що в Росії хочуть, щоб на Донбасі був мир. У разі провалу мирного плану на Донбасі Україна буде шукати альтернативу мінським процесу.

Про це Кравчук розповів в інтерв'ю "Сегодня".

Він заявив, що війну треба закінчувати і таке бажання спостерігається як з боку України, так і РФ.

"Я уважно слухаю всіх росіян: президента, міністра закордонних справ, Козака, Гризлова. Я відчуваю, що вони хочуть, щоб на Донбасі був мир. Я відчуваю це. Я не гарантую, що я вже все зрозумів до деталей, заглянув, вибачте, в душу кожного з них. Але, думаю, Росії також набридла війна...", - сказав Кравчук.

Голова української делегації вважає, що російська сторона більше не буде чіплятися за питання особливого статусу Донбасу. При цьому Україна готова вийти з мінських угод у разі провалу мирного процесу.

"Якщо раптом ми відчуємо, а я допускаю таке, що вони не хочуть ніяких поступок... Ну що ж, тоді, принаймні, мені вистачить мужності, сили волі сказати: ми робили все, що могли, виходячи з української законодавчої бази, Конституції, міжнародного права, але нас не почули, тому я бачу, що Мінський процес не має перспективи. Ми починаємо шукати інші можливості", - зазначив Кравчук.

Повідомляють Новини європейської України
Переглядів: 617 | Додав: adminA | Теги: РФ, Донбас, мир, кравчук | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]