Чт, 2024-03-28, 21:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:52
Людям з великим стажем, але малою зарплатою в уряді обіцяють підвищити пенсії
Інші останні Економічні новини

Наразі в уряді розглядають різні механізми для підвищення пенсій і обіцяють достойне пенсійне забезпечення

Уряд України працює над питання забезпечення достойного рівня пенсій тим громадянам, які мають великий стаж роботи, але через економічну ситуацію впродовж усього життя отримували низькі зарплати. Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

«Сьогодні розглядаються різні механізми для збільшення рівня пенсійного забезпечення тих громадян, які мають значний страховий стаж, але через свої низькі зарплати отримують мізерні пенсії. Це люди, які усе життя важко працювали в колгоспах за «трудодні», ті хто працювали санітарками та фельдшерами, та інші люди, які працювали по тридцять років і більше. Ми обов’язково забезпечимо їхнє право на достойну пенсію, і зараз проводиться активна робота в цьому напрямку», - заявив Рева.

Він додав, що «зрівнялівка» у пенсійних виплатах без урахування страхового стажу та сплачених внесків повністю нівелює потребу для молодого покоління офіційно працювати та брати участь у пенсійній програмі, а отже руйнує усю пенсійну систему, призводить до неможливості навіть мізерних виплат пенсіонерам та позбавляє молодь права на майбутню пенсію.

«З 12 мільйонів пенсіонерів 8,5 мільйона отримували пенсію на рівні прожиткового мінімуму – і людина зі стажем 35 років, і той хто працював 15 років, мало того, що йшли в одному віці на пенсію, вони і пенсію отримували практично однакову. То який стимул молодій людині, яка бачить таку несправедливість на прикладі своїх батьків, йти офіційно працювати? Саме для вирішення цієї проблеми пенсійна реформа впровадила диференціацію умов та розміру пенсійного забезпечення», - зазначив міністр.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 652 | Додав: adminA | Теги: великий стаж, підвищення пенсії, мала зарплата, уряд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]