Чт, 2024-03-28, 20:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:11
Майдан пікетує Верховну Раду
Інші останні Політичні новини

10:50. Мітингувальники взяли в кільце урядовий квартал в Києві.

Як передає кореспондент "УНІАН", близько 3-4 тисяч мітингувальників оточили урядовий квартал по вулиці Інститутській, Грушевського та Маріїнського парку. Таким чином, правоохоронці опинилися в кільці мітингувальників.

Мітингувальники з Майдану зібралися на розі вулиці Грушевського та Кріпосного провулка перед посиленими кордонами правоохоронців.

Міліціонери перекрили дорогу по вулиці Грушевського в напрямку Верховної Ради вантажними автомобілями. Ситуація спокійна, силового протистояння немає.

Зараз на вулицях Шовковичній, Садовій, Інститутській, Липській, Грушевського та Кріпосному провулку знаходиться більше тисячі правоохоронців, деякі з них мають при собі вогнепальну зброю.

Тим часом мітинг прихильників влади на площі Конституції перед Верховною Радою України триває.

10:20. Колона активістів вирушила до Верховної Ради щоб почати її пікетування.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", колона вирушила від одного з виходів станції метро "Хрещатик " на вул. Інститутській до Верховної Ради для пікетування.

До неї увійшли кілька тисяч учасників мітингу з державними прапорами України, прапорами ВО " Свобода", самооборони Майдану. Значна частина присутніх - у камуфляжному одязі, у масках, з щитами і кийками.

Народний депутат від "Свободи" Ігор Мірошниченко зазначив, що мета цієї акції - "щоб депутати прислухалися до голосу всього народу, а не тільки тих, хто стоїть за гроші біля стін Верховної Ради".

Учасники ходи також вимагатимуть від депутатів не переривати роботу парламенту і проводити сесію до врегулювання політичної кризи в Україні.

На чолі колони - народні депутати Андрій Іллєнко, Ігор Мірошниченко (фракція "Свобода"), комендант Майдану Андрій Парубій (фракція "Батьківщина"), член ради Всеукраїнського об'єднання " Майдан" Зорян Шкіряк, а також інші депутати від "Свободи " і "Батьківщини".

Раніше лідер "УДАРу" Віталій Кличко заявив, що Верховна Рада цього тижня має ухвалити рішення, які знизять градус конфлікту і будуть вести до його розв'язання. "Якщо треба, давайте оголосимо всі тижні пленарними - і будемо працювати в цьому режимі, поки не будуть прийняті всі необхідні рішення", - сказав Кличко. Верховна Рада не погодилася з такою пропозицією і, не проголосувавши за календарний план своєї роботи, розійшлась.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 996 | Додав: adminA | Теги: Майдан пікетує Верховну Раду | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]