Пт, 2024-04-19, 19:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:44
Майдан у напрузі: активістам несуть їжу та ліки. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

05:30. Приміщення Сбербанку Росії зайнялося від піротехніки, яку кидали протестувальники.

"Піротехніка з боку протестувальників залетіла у будинок "Сбербанк России" (Хрещатик, 7/11). У вікно видно, що кімната горить. Зі сцени закликали викликати пожежеників, бо будівля на території міліції", - повідомили на сторінці "Євромайдан" у "Фейсбуці".

3:30Невідомі особи штурмують Деснянську райдержадміністрацію.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби КМДА.

"Станом на 01:30 близько 100 осіб із битами намагаються потрапити у приміщення РДА, при цьому вони застосовують пляшки із запальною сумішшю", - йдеться у повідомленні.

У будівлі перебуває голова району.

3:00. На трасі Одеса-Київ, жителі Маньківки та Умані біля села Подібна встановили блок-пост на дорозі, аби "тітушки" та спецпризначенці не дісталися до столиці

Як повідомляє "Прочерк", водій невстановленого джипа, який пробивав дорогу внутрішнім військам, на шаленій швидкості збив 40-річного мешканця села Подібна насмерть.

Розлючені півтисячі людей, які перекривали трасу, зупинили автобус з солдатами, побили йому вікна, порізали колеса. У солдатів забрали амуніцію та посадили на маршрутку до Умані.

Крім того повстанці затримали і спалили двоповерховий автобус, який перевозив "тітушок" з Криму до Києва.

02:30. Молодики в касках і з кийками влаштували побоїще під стінами Одеської обласної державної адміністрації.

Про це повідомляє " Думская".

Журналісти встигли забігти в будівлю банку, рятуючись від бандитів, які легко прорвали міліцейський кордон. Одному кореспонденту розбили камеру.

Всього від біт невідомих борців з Майданом постраждали 9 співробітників ЗМІ. У трьох знімальних груп пошкоджена техніка.

02:00. Активісти руху Євромайдан SOS склали список зниклих 18-19 лютого осіб - список постійно оновлюється, наразі там біля 50 людей

Список оприлюднений на офіційній сторінці у "Фейсбуці".

01:00. На барикадах на Майдані Незалежності продовжують палити гуму, інколи лунають вибухи петард та салютів, чути постріли.

Подекуди в бік правоохоронців летять коктейлі Молотова.

Також продовжує горіти Будинок профспілок: вогонь виривається з вікон, що виходять на Хрещатик.

На Майдані працює водомет.

Разом з тим Євромайдан SOS повідомляє про те, що у центрі Києва МВС перекриває прямий заїзд на Хрещатик біля ЦУМу.

"Зараз там стоять кілька машин ДАІ, вони розвертають всі машини, які прямуюють в центр. Жодних підстав блокування дорожнього руху, окрім як виконання вказівок Захарченка, в даішників немає", - йдеться у повідомленні.

22:40. Активісти Євромайдану у середу 19 лютого знову захопили будівлю Міністерства агарної політики і продовольства України на вулиці Хрещатик у Києві.

Про це повідомив один із співробітників міністерства, передає УНІАН.

"Так, нас знову захопили", - сказав він, уточнивши, що будівлю було захоплено після семи годин вечора.

Про те, в якому режимі Мінагропрод буде працювати завтра, ще не відомо.

22:10. Народний депутат України фракції "Батьківщина", комендант Штабу національного опору Андрій Парубій провів нараду з сотниками Євромайдану.

Як повідомив Парубій на своїй сторінці у Facebook, він зараз "в строю".

"Штаб самооборони Майдану працює за адресою: вул. Хрещатик, 24. Там проходить мобілізація. Там можна записатися в Самооборону і підтримати її", - наголошується в повідомленні.

Раніше депутат фракції "Батьківщина " Сергій Пашинський заявляв, що Парубій перебуває в лікарні.

17:05. До Майдану Незалежності та до вулиці Грушевського спустилися чотири автобуси із силовиками. У кожному зних – приблизно по 30 людей, повідомляє ТВі.

Крім того, з боку Українського дому періодично підтягуються колони бійців по 40 осіб.

На Європейській площі працює спецтехніка комунальників.

17:00. У дворі Михайлівського монастиря мітингувальники облаштовують базу для забезпечення Майдану.

Тут працюють їдальня під відкритим небом, медпункт, облаштовано інформаційний центр, роздачу теплих речей, передає УНІАН.

Кияни продовжують масово зносити продукти харчування і воду, а також одяг. Потім, за необхідності, всі ці речі несуть на Майдан.

16:40. Мітингувальники розбирають напівзруйнований будинок на початку вулиці Михайлівської.

Дерев'яні перекриття цього будинку будуть використані для підтримання вогню на барикадах на Майдані Незалежності. Цегла потрібна для того, щоб оборонятися від силовиків.

На Майдані Незалежності зараз відносно спокійно. Уже близько години триває певне перемир'я.

Силовики не стріляють. Мітингувальники у відповідь теж не кидають каміння та "коктейлі Молотова".

16:35. На Майдані Незалежності на даний моменті відбуваються лише поодинокі сутички. Міліція кидає шумові гранати, мітингувальники у свою чергу кидають в сторону міліціонерів "коктейлі Молотова".

Міліціонери також час від час включають на повну потужність водомет.

Проте загалом ситуація доволі спокійна. Люди продовжують зносити каміння до периметру, де йде протистояння з міліцією.

Пожежа в Будинку профспілок на даний момент практично закінчилась, видно лише невеликий дим.

Виступаючі зі сцени закликають мітингувальників і міліцію до спокою, не вдаватись до провокацій. Також виключити водомети, коли сторони не ведуть активних дій.

Наразі мітингувальники зайняли будинок Київської консерваторії. Загалом їх там небагато, доступ до середини консерваторії обмежений.

Мітингувальники розташовуються як на першому поверсі, так і стоять на колонаді другого поверху.

16:05. Активістам вдалося зупинити три автобуси з тітушками, які їхали до Києва.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє журналіст Ольга Герасим’юк.

"Лубни, мої сусіди по Пирятину. Вийшли сьогодні на мітинг - а тоді пішли на блокпост, що на трасі на Київ. "Поймали три автобуси з тітушками", - передає наш друг Гена. Не буду казать котрий, бо тільки зажили на ньому перебиті кістки від першого побиття. Номери донецькі. Вікна зашторені. Сидять там з палками. Що з ними робить? Все поодбирали, колеса спустили, каже. Далі буде. Мої земляки діло своє знають", - повідомила Герасим’юк.

15:45. Мітингувальники у середу 19 лютого на Майдані Незалежності у Києві захопили Головпоштамт.

Як повідомили у столичному главку міліції, до правоохоронців надходило повідомлення ще вночі, що невідомі намагаються вибити вхідні двері у будівлю Головпоштамту, і зараз він захоплений.

15:05. У вівторок, 19 лютого, на 18.00 влада готує повторний силовий штурм Майдану. Таку інформацію отримав Штаб національного спротиву зі своїх джерел, повідомили у прес-службі "Батьківщини".

За даними Штабу, зараз силовиків приводять у повну бойову готовність, видають спеціальну амуніцію та боєприпаси.

"Прохання до всіх киян, які хочуть захистити столицю та свою країну від кримінальної окупації, збиратися на Майдані, щоб разом відбити атаку та "зачистку" мирного протесту. Ми маємо гуртуватися та діяти спільно, щоб перемогти", - йдеться у заяві Штабу національного спротиву.

14.30. В.о міністра охорони здоров'я Раїса Богатирьова заявляє, що на поточний момент в лікувальних установах Києва перебуває 263 учасники масових акцій, а також 342 співробітники міліції, переважно з вогнепальними пораненнями.

13.40. Бориспільський міськвідділ ГУМВС України в Київській області: "у Борисполі близько трьохсот агресивно налаштованих молодиків у масках та з бейсбольними бітами намагаються перекривати головну дорогу міста. Людський потік, що безперервно рухається пішохідним переходом, блокує шлях до столиці. Активісти зупиняють автобуси та маршрутки, особливо з державними номерними знаками з інших регіонів, пояснюючи це бажанням не допустити доставляння так званих тітушків на Євромайдан".

13.15. На вулиці Грушевського, де вночі прибрали залишки барикад, вдень будують стіну з залізобетонних плит. Там працює кран, який викладає блоки. Залишається вузький проїзд для однієї машини.

Раніше влада вже намагалася відгородити залізобетонними блоками вулицю Інститутську на розі із Шовковичною. Так само, такими блоками було забарикадовано ОДА в Одесі, пише "Українська правда".

13.00. На Майдані Незалежності в Києві, де триває протистояння мітингувальників і правоохоронців, розібрали майже усю бруківку. По обидва боки проїжджої частини вулиці Хрещатик від Будинку профспілок до Головпоштамту розібрана майже вся бруківка.

Мітингувальники продовжують розбирати рештки бруківки біля Монументу Незалежності. Також мітингувальники активно збирають скляні пляшки, ймовірно, для приготування коктейлів Молотова, повідомляє УНІАН.

12.30. На Майдані Незалежності до обіду середи, 19 лютого, зібралося близько 5 тис. осіб. В основному це люди, які принесли їжу, теплі речі, воду і ліки, а також прості городяни, що прийшли підтримати протестувальників. Волонтери роздають маски і респіратори.

Разом з тим, на центральній площі столиці перебуває велика кількість людей із сотень Самооборони Майдану. Більшість присутніх у напрузі, люди кажуть, що не збираються залишати місце протистояння.

Протестувальників від правоохоронців відокремлює невисокий, охоплений вогнем, півметровий вал з покришок, колод і дощок. Водночас силовики намагаються поливати вал у вогні з брандспойта.

Пожежа в Будинку профспілок на 5-му поверсі триває, періодично чути, як руйнуються конструкції і падає розбите скло. Деякі з протестувальників намагаються винести з будівлі речі, зокрема ковдри та харчі. Періодично чути вибухи петард, проте сторони поки що утримуються від наступальних дій.

На Майдані Незалежності ближче до барикад спостерігається велика кількість іноземних журналістів, представники низки європейських каналів ведуть прямі трансляції подій.

Мобільний зв'язок уцентрі міста працює з перебоями. Протестувальники з недобудованих будівель на Михайлівській площі та Будинку профспілок витягують матеріали для зміцнення барикад. Площа дуже сильно задимлена.

На території Михайлівського собору облаштовано пункт збору медзасобів. Протестувальники приходять самі і допомагають дістатися до собору постраждалим з Майдану. На площі перед собором перебуває близько 300 осіб, переважно кияни, які приносять теплі речі, їжу і медикаменти.

Разом з тим, в самому монастирі організований нічліг для протестувальників, багато медиків приймають доставлені ліки.

Як розповів служитель храму, в собор надійшло понад 100 чоловік. "Тут навіть робили серйозні хірургічні операції, вся трапезна відведена для допомоги пораненим. Всю ніч працювали медики", - сказав він.

На території храму розташувалися до 100 людей із сотень оборони Майдану. По вул. Михайлівській вгору рух перекрито барикадою, лежать купи цегли та бруківки.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1533 | Додав: adminA | Теги: Майдан у напрузі: активістам несуть | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]