Пт, 2024-04-26, 17:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:16
Малюська - нинішні олігархи виникли в 90-ті роки, генерація нових олігархів навряд чи станеться
Інші останні Кримінальні новини

Міністр юстиції Денис Малюська вважає, що упродовж 10 років дії закону про деолігархізацію не тільки ослабне вплив олігархів на політику та медіа, а й зросте інституційна спроможність регуляторів.

Про це міністр заявив під час форуму "Україна 30. Економіка без олігархів".

"Проблема в тому, що олігархи виникли в 90-ті роки, коли походження капіталу в усіх великих бізнесменів, скажімо так, мало сумнівний характер у зв’язку з історичними обставинами. В тому числі й у зв’язку з непродуманою і трохи дивною приватизацією, ваучерною приватизацією, передачею державних підприємств, цілісних майнових комплексів в управління випадковим особам або невипадковим з якимось алгоритмом невідомим.

Тобто, це були дикі 90-ті, які створили нам те, що ми маємо зараз, - олігархів. Як тільки ми статус олігарха приберемо, приберемо і вплив великого бізнесу на політику і медіа, повернемо все в цивілізоване русло. Історичних умов для генерації нових олігархів, яким би держава подарувала величезні бізнеси просто так, тому що вони виявилися на певному історичному етапі найхитрішими або з найнижчим етичним бар’єром, таке навряд чи вже станеться", - зазначив глава Мін'юсту.

За словами Малюськи, визначення строком дії закону 10 років – правильний вибір.

"Відповідно точно закон, і це правильний вибір, що він є тимчасовим, це правильний вибір строку дії - 10 років, тому що за цей час не тільки олігархи істотно ослабнуть в сенсі впливу на політику і на медіа, але і зросте інституційна спроможність регуляторів.

Наприклад, того самого Антимонопольного комітету. Принаймні таким є план. І, власне, за 10 років ми матимемо класичне регулювання, яке існує в усіх розвинених країнах, тому що ми матимемо однакові приблизно стартові умови - країну без олігархів", - пояснив міністр.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 681 | Додав: adminA | Теги: нинішні олігархи 90-х, Малюська | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]