Чт, 2024-03-28, 10:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:47
"Марш єдності за Україну" відбувся у центрі Києва. ВІДЕО
Інші останні Новини України

Українці показали готовність боротися з ворогом - У центрі Києва відбувся "Марш єдності за Україну".

Сьогодні, 12 лютого, у Києві відбувся "Марш єдності за Україну". Про це повідомляють кореспонденти ЗМІ.

Учасники зібралися о 14:00 у парку Шевченка. «Україна зараз перебуває під загрозою нового наступу російських окупантів. У такі непрості для нашої держави часи дуже важливо показати всьому світові, що ми не віддамо російському агресору нашу країну. Українці готові обʼєднуватись та будуть чинити опір!» – вказано в анонсі події.

Серед організаторів акції – блогер Сергій Стерненко та рух «Гонор».

«Як відомо, нині Росія проводить спільні навчання із Білоруссю, також на кордонах з Україною Кремль накопичив танки, артилерію й понад 120 тис. військових, тож треба бути готовими зустріти ворога», – кажуть організатори акції, а також закликають показати світові, що ми єдині.

На марші зібралися представники патріотичних організацій України, а також десятки небайдужих громадян. Люди прийшли із прапорами України та ЄС, а також принесли плакати із написами про єдність країни та готовність протистояти агресору.

Активісти розгорнули банери з написами: «Україна вистоїть», «Скажи ні Путіну», «Українці чинитимуть опір», «Геть з Донбасу та Криму», «Донбас – це Україна». Путіна ж учасники акції зобразили поряд із відомими диктаторами і назвали масовим убивцею.

Раніше президент США Джо Байден оголосив 16 лютого днем початку вторгнення Росії в Україну. Таку дату він назвав у ході переговорів із лідерами західних країн, Євросоюзу та НАТО.

Нагадаємо, минулої ночі одразу низка західних ЗМІ видала статті про можливе вторгнення Росії в Україну. Bloomberg називає дату 15 лютого. Німецький Der Spiegel з посиланням на ЦРУ стверджує, що вторгнення може початися вже «найближчої середи», - 16 лютого. Politico називає ту саму дату, також посилаючись на американську розвідку.

На карті прогноз американського каналу NBC News про те, як відбуватиметься напад. За їхніми даними, Київ можуть захопити упродовж двох діб.

У Білому домі відразу спростували подібні заяви американських ЗМІ. Кажуть, що ця інформація не відображає дані адміністрації США. Окрім цього, Путін та Байден сьогодні проведуть телефонну розмову та обговорять ситуацію навколо України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 365 | Додав: adminA | Теги: центр Києва, «Марш єдності за Україну» | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]