Сб, 2024-04-20, 00:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:46
Масово висилають російських дипломатів країни ЄС
Інші останні Новини Європейського Союзу

Відразу кілька країн Євросоюзу оголосили про висилку дипломатів рф. Зокрема, Німеччина оголосила 40 співробітників російського диппредставництва у Берліні персонами нон грата.

Німеччина

Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок заявила, що дипломати "щодня працювали проти свободи та проти згуртованості суспільства". Вона зазначила, що фотографії загиблих на вулицях Бучі у передмісті Києва говорять про неймовірну жорстокість окупантів.

Бербок пообіцяла посилити санкції проти росії та підтримку української армії, а також попрацювати над зміцненням східного напрямку НАТО. У Німеччині загалом акредитовані 104 російські дипломати.

Франція

Франція також вирішила надіслати російських дипломатів. Покинути країну мають близько 30 людей. Таке рішення зумовлене тим, що діяльність росіян суперечить інтересам у безпеці країни.

Литва та Латвія

4 квітня Литва відкликала свого посла в Москві, а також наказує російському послу покинути країну. МЗС рф назвало дії литовської влади вкрай ворожими та спрямованими на руйнування двосторонніх відносин. Рішення про висилку дипломатів підтримав уряд Латвії.

Раніше Україна скоротила персонал посольства Білорусі до 5 осіб. Рішення було ухвалено у відповідь на скорочення кількості українських дипломатів у Білорусі.

 Данія висилає 15 російських дипломатів

Міністр закордонних справ Данії Йеппе Кофод заявив, що уряд висилає з країни 15 російських дипломатів. Вони повинні покинути Данію протягом 14 днів.

"Це історичний крок, який ми робимо тут з боку Данії, але ми також робимо це відповідно до великої кількості інших європейських країн, тому що ми хочемо захистити нашу безпеку і безпеку Данії", - заявив Кофод після засідання комітету із зовнішньої політики.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 392 | Додав: adminA | Теги: країни ЄС, дипломаи рф, висилка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]