Пт, 2024-03-29, 10:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Весь Архів новин

22:06
Мельбурн переміг у рейтингу найкращих міст для життя
Інші останні Новини світу

У списку кращих міст для життя Global Liveability Survey, який складається аналітичною компанією Economist Intelligence Unit, вперше за тривалий час змінився лідер - канадський Ванкувер поступився першим рядком австралійському Мельбурну, передає "Корреспондент".

Друге місце у свіжому рейтингу посів австрійський Відень, а третє - колишній лідер Ванкувер. Далі йдуть канадські Торонто і Калгарі. Шосте місце дісталося Сіднею (Австралія), сьоме - Гельсінкі (Фінляндія), восьме - Перту (Австралія), дев'яте - Аделаїді (Австралія) і десяте - Окленду (Нова Зеландія).

Зі списку випливає, що в десятці найкращих міст світу для життя сім розташовані в Австралії та Канаді. Експерти пов'язують це з низьким рівнем злочинності у цих країнах, невисокою щільністю населення і традиційно високим рівнем життя. Ванкувер втратив лідерство лише через періодичне закриття ключових автомагістралей міста.

Європейські міста слабо представлені на верхніх рядках рейтингу через економічну кризу, що накрила цю частину світу. Столиця Греції Афіни в підсумку опинилася нижче в рейтингу, ніж Сан-Хуан (Пуерто-Ріко) і Монтевідео (Уругвай).

Найгіршими містами для життя, згідно з Global Liveability Survey, визнані Хараре (Зімбабве), Дакка (Бангладеш) і Порт-Морсбі (Папуа-Нова Гвінея).

Зазначимо, що Лондон опинився лише на 53-му рядку рейтингу (усього в ньому - 140 міст), а з американських міст найвище вдалося піднятися Гонолулу (26-е місце).

Рейтинг складався за такими критеріями, як стабільність, охорона здоров'я, культура, навколишнє середовище, освіта та інфраструктура.

Нагадаємо, в травні минулого року лондонська компанія Mercer Human Resource склала рейтинг найкращих міст за якістю життя, перший рядок в якому зайняла столиця Австрії Відень.

Крім того, за версією Economist Intelligence Unit Ванкувер п'ятий рік поспіль очолює рейтинг найбільш придатних для життя міст світу. Друге і третє місця в списку посідають Мельбурн і Відень відповідно. На четвертому місці Торонто.

Найкращим містом України минулого року було названо Одесу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1571 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]